| Home | Reisverslag | Route | Informatie | Fotos | Links | Reacties | Webcam-fotos |

 
Reactie's van bezoekers in April 2004:| terug naar de actuele reacties |


Door: Tonnie op: 30/04/2004 om 19.29
Bericht:
Nou Paul,

Wat een fijne dag

Ik zou zeggen, drink er 2 en hopelijk gaat het morgen voorspoediger.

Groeten, Tonnie
Door: Gert [E-mail] op: 30/04/2004 om 08.25
Bericht:
Ha die Paul,

Je doet het fantastisch en de mensen hier leven ook geweldig mee! Vandaag Koninginnedag in Nederland. Ik drink even gezellig koffie met Marlis en hoor uit haar mond weer eens de laatste stand van zaken. Ik merk in ieder geval aan de berichtgeving dat er gelukkig genoeg mensen zijn die om je denken. Alsnog van harte met je verjaardag gisteren. Mis je Nederland wel?? Volgende week gaan Elvira, de kinderen en ik lekker naar Belgie (Brugge). Even uit de drukte, zal ons goed doen.

Groetjes, veel plezier en weinig regen toegewenst door Gert en Elvira
Door: Rob & Mini op: 29/04/2004 om 23.26
Bericht:
Hallo Paul!
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Ook Marlis en de kinderen.Je had slecht weer maar na regen komt zonneschijn. Je treft het wel met Marie-Louise en Helene. Hier een muzikaal kadootje"WALK On THE WILDSIDE"-LOU REED en tevens als opkikkertje. Ook de groeten en gelukwensen van Mini.
Het Krijtlandpad trekt me toch meer.
Groetjes Rob & Mini
Door: wilma op: 29/04/2004 om 23.24
Bericht:
hallo Paul! Van harte gefeliciteerd met je verjaardag en nog vele jaren!! Zoveel reacties en gelukwensen op je verjaardag! Je zult al deze mensen maar in de kamer hebben zitten, dan wordt je er mooi druk mee!! Wat dat laatste betreft zit je lekker rustig ergens in Frankrijk. naar ik hoop achter een koel glaasje van het een of ander. Ik neem er ook een op je gezondheid en wens je alle succes van de wereld! Het gaat je lukken! Marlis ook van harte, als je haar maar goed zit of niet dan?? groetjes Wilma.
Door: Henk Bais [E-mail] op: 29/04/2004 om 23.10
Bericht:
Gefeliciteerd Paul, met je verjaardag, met alles...
Door: Joost Wiering [E-mail] op: 29/04/2004 om 22.29
Bericht:
Ome Paul,

Ook vanuit Leusden van harte gefeliciteerd met je verjaardag!! De meeste mensen geven gewoon een feestje... jij loopt de hele dag in je ééntje in de regen... ook een manier! Toch nog mooi dat je alweer goed opgevangen bent al moest je er 5 km extra voor lopen. Maar ja, dan is de finish weer 5 km dichterbij.

Fantastisch dat je het nog steeds zo goed doet. Ook wij lezen regelamtig even het reisverslag en moeten ook een complimentje maken aan de 'webmaster' het ziet er allemaal heel goed uit, vandaag zelfs een speciale verjaardags pop-up!

Nogmaals van harte, ook voor tante Marlis, Bas en Maarten!

hou vol!! groetjes, Maaike, Gerdien & Joost
Door: Jort [E-mail] op: 29/04/2004 om 22.04
Bericht:
Hallo Paul (en Marlis en Maarten en Bastiaan en Olga)!

Gefeliciteerd met je verjaardag!
Dat er nog maar vele jaren in gezondheid mogen volgen met vrienden en familie om je heen (en dat lukt aardig te zien aan het aantal reacties hier, haha).

Wat een prestatie zeg!

En proost (ik heb er al een op je gedronken )!
Door: johan buytenhek [E-mail] op: 29/04/2004 om 21.36
Bericht:
Hoi Paul
Aardige man ten eerste gefeliciteert met je verjaardag ook namens mijn vrouw.
ik lees dat je ondertussen al aardig ver gevordert ben hou vol
we hebben Koos Rob en mijn persoontje hedenmiddag bij Goldbach maar een paar drankjes op jou genomen is wel goed he
jammer dat je er niet bij bent bij onze trainingen we missen je wel,maar ome Koos is wat uitzetten van trainingsroutes
een prima vervanger he paul hou je haaks en tot schrijfs gr. johan
Door: Dick en Jenny Veldman [E-mail] op: 29/04/2004 om 21.30
Bericht:
Hallo Paul, Van harte met je verjaardag. Ik heb ook al even met je thuisfront gebeld. Ik hoop dat je een fijne verjaardag hebt gehad; was het een rustdag of heb je gewoon gelopen? In ieder geval veel succes de komende maanden, en we hopen je in Nijmegen te zien.
Groet, Dick en Jenny Veldman
Door: Frank Oenen [E-mail] op: 29/04/2004 om 21.12
Bericht:
Hoi Paul,

Gefeliciteerd met je 56 e verjaardag !!Vandaag hebben we met de vierdaagsetrainers bij Deurningen een echte beugel op je gedronken.
We zijn allemaal nog steeds vol goede moed. En gaat het even wat minder dan denken we gewoon aan die vent die daar in het zuiden gewoon even elke dag minimaal 30 kilometer wegtrapt, KNAP HOOR.
Neem er vandaag maar eentje extra in naam van de Twenthe vierdaagse groep, en ook nog een extra van de detco !!

Proost en een fijne verjaardag !

groeten Frank Oenen
Door: Hanny op: 29/04/2004 om 19.09
Bericht:
Hallo Paul,

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag en drink er vanavond maar eentje op dat doen wij ook. Veel loop plezier morgen en hopelijk in wat beter weer.

Groeten Hanny.
Door: karlijn op: 29/04/2004 om 18.58
Bericht:
hey paul!!

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!
zal er vanavond wel eentje op je drinken!!het schiet al lekker op of niet? ik wens je nog heel veel suc6 onderweg!!

liefs karlijn
Door: tom en sabine [E-mail] op: 29/04/2004 om 18.15
Bericht:
hallo paul.
proficiaat met je verjaardag en nog vele jaren erbij en marlis en de kinderen en aanhang ook. je bent al mooi een eind op weg zo te zien.de slaapplaatsen zijn ook prima zo te horen dus dat is ook alweer een mooie meevaller!we hopen dat je verder nog een mooie wandeltocht tegemoet gaat. En drink maar een paar biertjes meer vanavond want het is ten slotte je verjaardag en je hebt het ook verdient na nu al zo'n prestatie zet hem op en succes groeten de overburen.
Door: leon op: 29/04/2004 om 16.45
Bericht:
Gefeliciteerd Paul,

Happy birthday to you,Happy birthday to you,Happy birthday dear Paul Happy birth to you.Gefeliciteerd met je 56te verjaardag en nog vele jaren erbij.

Groetjes Leon
Door: elsbet [E-mail] op: 29/04/2004 om 16.26
Bericht:
Hoi oom Paul,
allereerst van harte gefeliciflapstaart met je verjaardag!!! Hoop dat je het gezellig in een cafeetje onderweg kunt vieren (of is het op het moment geheelonthouding?)
Ben erg trots op een oom die dit toch maar "even" doet. Hoop dat het voorspoedig gaat en "just keep on walking!!!!!!!!!!"
Heel veel liefs van je uitgeestse nichtje en de rest van de hele familie (vooral ook je zus natuurlijk die ook heel veel bewondering voor je heeft dat je dit doet!) Geweldig trouwens deze website, erg leuk om je wandeltocht te kunnen volgen!!!
Dikke verjaardagsklapzoen van Elsbet en de rest van die leu uut 't westn.
Door: Dennis & Hester [E-mail] op: 29/04/2004 om 15.36
Bericht:
Hallo Paul,

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!!

Wij volgen jouw wandelavonturen nog steeds met heel veel belangstelling.

Dennis & Hester
Door: Johan Olthof op: 29/04/2004 om 14.54
Bericht:
Paul, allereerst van harte met je verjaardag.
Je schiet nu toch wel lekker op.
Ik lees ook steeds meer reacties op je pagina.
Om een beetje bij te blijven, moet je onderhand wel bijna elka dag even kijken.
A.s. weekeind is Blankenberge, nou niet bepaald jouw favoriete mars, maar ze hebben er sloten Grimbergen, dus zullen we menig glas op jouw heffen, als we weer alle bekenden daar zien.
Paul, het beste en tot lezens, Johan & Ria
Door: Gwendolyn en familie op: 29/04/2004 om 14.04
Bericht:
Heeey buurmannnn,
Heel erg gefeliciteerd met je verjaardag!!!
en heeel veel succes natuurlijk voor de rest van je wandeltocht!!!
Groetjes!!
Je jarige buurmeisje en familie
Door: ton en tini borghuis op: 29/04/2004 om 12.54
Bericht:
hoi paul van harte gefeliciteert met je verjaardag wij hopen dat je jezelf op iets lekkers trakteert en dat je vannacht een lekker warm bed krijgt groetjes ton en tini.
Door: olga op: 29/04/2004 om 12.48
Bericht:
hai jarige job!!!

Heel erg gefeliciteerd met je verjaardag! Marlis ook een hele fijne dag gewenst. Maar dat zou wel moeten lukken met al die lieve reacties op de pagina! Paul ik hoop dat je vanavond een heel gezellig adres treft waar je met andere mensen je verjaardag kunt vieren. Wij gaan in elk geval even naar marlis om een biertje op je te drinken!

Knuf olga

Door: Bart en Leonie op: 29/04/2004 om 12.15
Bericht:
Heej Buurman,
Alles goed daar midden in frankrijk?
Bij ons zeker! Lekker in 't zonnetje liggen
Nog hartelijk gefeliciteerd! Jammer genoeg kan leonie jou nu geen zoen geven.
Wij hopen dat je het haalt.
Zet hem op!
Groeten uit zonnig Nederland van bart en leonie.
Door: Mel oftewel LaLa [E-mail] op: 29/04/2004 om 11.43
Bericht:
He, he Paulus! Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Waarschijnlijk ben je de laatste jaren gewend geraakt aan mijn 'Lang zal die leven...'-gezang, zit er in deze situatie niet in, dus moet je er nu echt even bij denken. Heb vannacht om 00.00 uur samen met Sidney (die is ook vandaag jarig) op jou geproost. En wat dacht je; hij smaakte weer prima. Gister was het basisfeest met Frans Bauer; was druk, veel (oude) bekenden en heel gezellig. Daar had jij je ook prima vermaakt, Paul. In gedachten was je er voor mij bij. He Paulus, ga zo door; hij gaat lekker! En tot mailens. Hele dikke zoen LaLa. Marlis, jij natuurlijk ook van harte proficiat op deze voor jou eenzame verjaardag van Paul. Je joet maar zo denken; als ie terug is, kun je alles dubbel en dwars inhalen. Als je je verveelt, bel gerust. Knuf Mel
Door: Gerhard van der Kolk [E-mail] op: 29/04/2004 om 11.25
Bericht:
Ha die Paul, Ja de wereld is klein en alles hangt van toevalligheden aan elkaar. Ik was de afgelopen 2 weken in Ramstein om het Jop/Sto 2004 te verzorgen. Daar in de lessen kwam ik je broer tegen en die vertelde me over de ongelofelijke tocht waaraan je begonnen was. Gisteravond laat ben ik teruggekomen en ik wilde je zo snel mogelijk een hart onder de riem steken.Ik vindt het geweldig wat je presteert en ik wens je alle geluk en succes toe. Ik sprak net over toevalligheden omdat wij vandaag jarig zijn, jij bent 56 geworden en ik ben vandaag 42. Als ik vanavond met vrienden en bekenden proost zal ik dit ook zeker op jouw gezondheid en prestatie doen. Nogmaals veel succes!!!

Met vriendelijke groet Gerhard van der Kolk
Door: Selma op: 29/04/2004 om 10.34
Bericht:
hoi Paul en Marlis,

Van harte gefeliciteerd met deze zeer gedenkwaardige dag!! Jullie zien, er denken zeer veel mensen aan jullie!! Ik wens je dan ook een hele goede dag en geniet er extra van!!

Liefs Selma.
Door: Marion [E-mail] op: 29/04/2004 om 10.19
Bericht:
HALLO PAUL!
OOK NAMENS STEF VAN HARTE GEFELICITEERD MET JE 56e VERJAARDAG EN......dit keer is het geen grapje!
Marion
Door: Jorden [E-mail] op: 29/04/2004 om 10.15
Bericht:
happy Birthday 2 u, Happy Birthday 2 u, Happy Birthday dear Paul, Happy Birthday 2 u

Hartelijk Gefeliciteerd!

Groetjes Jorden en Anouk
Door: Koos oosterhuis op: 29/04/2004 om 09.45
Bericht:
Paul van harte gefeliciteerd met je 56e
verjaardag en we hopen op nog vele jaren.Hoewel vele honderden kilometers van jou verwijderd wil ik toch een toast uitbrengen en het glas met je heffen. Ik zal dit vanmiddag tijdens de 4 daagse training doen met alle andere lopers van de vlb. Twenthe, en onze gedachten zullen dan bij jou zijn. Verder wens ik je heel veel sterkte en vooral mooi wandelweer.
Je wandelmaat Koos, en natuurlijk ook van Aaf.
Door: rene heinrichs [E-mail] [homepage] op: 29/04/2004 om 09.27
Bericht:
Paul. Van harte gefeliciteerd met jouw 56e verjaardag. fijn om te lezen dat die superpelgrimhospitalera met enorm veel pelgrimservaring je zo lekker verwend heeft. Het goede weer kan niemand je garanderen. God zal je blijven begeleiden op jouw weg, levensweg samen met Marlis(overigens ook van harte). Zelf vertrekken Hanny en ik(vandaag 27 jaar getrouwd-dus ook feest)naar Augy. Zaterdag komen er tien pelgrims uit de regio Breda/Tilburg aan. En dan wordt er feest gevierd. Marlis, sterkte tijdens de afwezigheid van Paul. En natuurlijk ontmoeten we elkar wel eens-wie weet in de herberg te Augy.
Rene en Hanny Heinrichs.
Door: Haroud en Marion op: 29/04/2004 om 08.44
Bericht:
Lieve ome Paul,

van harte gefeliciteerd met je verjaardag, een hele fijne, maar vooral ontspannen dag toegewenst. En dat het komende jaar je mag brengen wat je nu zoekt!!

Groeten uit Lochem, dikke kus van
Marion
Door: Hans en Marjan op: 29/04/2004 om 08.36
Bericht:
Hoi Paul,
van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Deze dag vergeet je vast nooit meer. Jarig zijn terwijl je loopt en niemand aan je neus kan zien dat het een speciale dag is. (heb je toevallig geen feesthoedje in je rugzak?) Nou ja,wij weten het in ieder geval wel en we zullen vandaag extra aan je denken en er eentje nemen op je gezondheid. Hopelijk heb jij vandaag ook een fijne dag.
Marlis, Maarten, Bastiaan en Olga ook gefeliciteerd.
Groetjes van ons.
Door: Bastiaan op: 29/04/2004 om 08.34
Bericht:
Hoi Pa,
Ben al wel vroeg, maar lang niet meer de eerste om je vandaag een fijne verjaardag te wensen!
Hopelijk kom je nog in de gelegenheid om al die berichtjes vandaag nog te lezen. Dan heb je misschien nog een beetje een feestgevoel!
Van Harte! Bastiaan
Door: Beatrix Larsen [E-mail] op: 29/04/2004 om 06.55
Bericht:
Hoi Jarige Paul,
Je wandelschoenen heb je in het oude jaar gerepareerd, dus kan je fris het nieuwe jaar instappen. Van Harte Gefeliciteerd met je verjaardag. Deze dag zal je niet snel vergeten.
Vandaag is het jouw dag. Je moet jezelf lekker verwennen. Ik denk dat er op veel plaatsen in Nederland en elders vandaag het glas speciaal op jou wordt geheven. Ook ik zal dit zeker doen.
Paul, Proost op je Gezondheid en de tot nu toe Fantastische Prestatie!
Groetjes van Bea
Door: Ria & Johan. op: 29/04/2004 om 00.09
Bericht:
PAUL GEFELICITEERT MET JE VERJAARDAG .OM NOOIT TE VERGETEN.
MARLIS EN DE KINDEREN NATUURLIJK OOK.
Wij zullen er een op drinken.
Paul dat mag jij ook doen ,maar richt niet zo'n blikschade aan als in Duitsland .
Paul veel sterkte gewenst met je trip;
groeten Ria en Johan.
Door: Roel [E-mail] op: 28/04/2004 om 23.55
Bericht:
Paul,
Van Harte gefeliciteerd met je verjaardag. Zal er wel een zijn die je tot in lengte van jaren zal herinneren!
Ook proficiat met de tot op heden afgelegde afstand. Ik doe het je in ieder geval niet na.
Wens je nog veel wandelplezier toe.
Marlis, Bas en Maarten: ook gefeliciteerd met deze "bijzonder" rustige verjaardag van jullie man/vader.
Door: Frans de Moet [E-mail] op: 28/04/2004 om 23.49
Bericht:
Beste Paul,
Dagelijks volg ik vol bewondering je verrichtingen en wil je, vanuit de luie computerstoel, een hele fijne verjaardag toewensen met goed weer. Voor het "restantje" van je reis, veel succes en vooral plezier!
Door: Rob koster [E-mail] op: 28/04/2004 om 23.22
Bericht:
Beste paul
Eerst van harte gefeliciteerd met je verjaardag.Ik vind het geweldig dat je al zo"n grote afstand heb afgelegt en dat het je zo goed gaat. Ik vond het best leuk dat ik je op de tweede dag in Duitsland tegen kwam tijdens de TMC motorrit. Las dat je nog al veel regen gehad hebt de eerste dagen, maar nu wordt het weer denk ik steeds zonniger en beter.
Hoop voor je dat de rest van de tocht ook zo voorspoedig zal verlopen en je veel onderdak vindt om te kunnen overnachten. Ik lees een of twee keer per week jou reisverslag dus ben goed op de hoogte van je belevennissen onderweg, leuk om te volgen.
Ik had je al eerder een bericht willen sturen maar had de computer niet in orde, hebben nu een andere.
Paul veel wandelplezier en tot een volgende keer.
PS. Marleis ook gefeliciteerd met Paul zijn verjaardag en hoop dat alles thuis goed gaat.
groetjes .ROB.
Door: Tonnie op: 28/04/2004 om 22.29
Bericht:
Beste Paul,

Ik wens jou voor morgen een onvergetelijke verjaardag! Ik weet zeker dat je er nog vaak aan terug zal denken.
En mocht het er van komen.........PRST!

Groeten, Tonnie
Door: Jacqueline op: 28/04/2004 om 22.22
Bericht:

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Terwijl ik dit schrijf ben ik zelf jarig; maar ik zit comfortabel taart te eten en jouw dag is ongewis als alle andere dagen.
Ik hoop van harte dat er voor jou, ouwe zwerver, ook wat lekkers zal zijn morgen.

Of dat in ieder geval het zonnetje voor je zal schijnen.

Alle goeds,
Rob, Jacqueline., Lieske & Emil
Door: Ton en Susie [E-mail] op: 28/04/2004 om 21.39
Bericht:
Hoi Paul en Marlis
Allereerst Paul van harte gefeliciteerd met je verjaardag morgen.
Neem je ook een rustdag of eet je een lekker frans taartje.
Wij drinken er een op jouw gezondheid.
Goede reis en veel succes.
De "ouwe" buurtjes.

Door: fam. klomp [E-mail] op: 28/04/2004 om 21.25
Bericht:
Hoi jarige.

Van harte gefeliciteerd ,et deze onvergetelijke verjaardag.
We zullen er eentje op drinken en wel bij jou thuis, dus denk niet dat je er dit jaar goedkoop onderuit komt !

gegroet,
Jeannette, Toon en kinderen
Door: Sr.M. Petra op: 28/04/2004 om 21.20
Bericht:
Lieber Webmaster,

danke, dass Sie uns immer auf dem Laufenden halten. Es ist eine tolle Sache!
Door: Sr.M.Petra [E-mail] op: 28/04/2004 om 21.18
Bericht:
"In Gnaden dich behürte
des Herren große Güte
sei um dich wie der Sternen Schein."

Lieber Paul, dieses Lied möchte ich dir gerne zu deinem Geburtstag singen; es enthält den Wunsch für deine aktuelle Reise und für deine Lebensreise.
Morgen früh um 6 Uhr werde ich mit 68 weiteren Pilgern zu einer Fußwallfahrt nach Trier - zum Grab des Apostels Matthias - aufbrechen. Also sind wir beide auf "apostolischen" Reisen.
Im Gebet werde ich besonders an dich denken. Sicher wirst du an deinem Geburtstag viele Reacties bekommen. Dir einen schönen Tag und alles Gute.
Door: Ben en Els [E-mail] op: 28/04/2004 om 19.10
Bericht:
Beste Broer,
Je loopt steeds van de regen in de drup en dat al bijna 56 jaar. Els en ik wensen je een plezierige verjaardag met veel gebak en snoep, ook een wijntje of een biertje. We zullen aan je denken.

Els en Ben.
Door: Heinz Wanders [E-mail] op: 28/04/2004 om 18.05
Bericht:
Beste Paul,

Lang zal je leven, hieperdepiep Hoera!
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Het zal een dag zijn waar je nog vele jaren aan zult terugdenken, stel ik me zo voor. Je hebt nieuwe banden gekregen en we hopen dat ze je inderdaad tot Santiago niet in de steek zullen laten. Het is leuk om via jouw berichten te lezen hoeveel mensen de site al hebben bezocht. Overigens heb je veel meer bewonderaars dan de site aangeeft. Iedere keer als ik mijn stamkroeg binnen kom vragen de Hagenezen: "Nou? Schiet die gabber van je al weer op? Waar zit hij nu?" Ze hebben trouwens ook een merkwaardig persoonlijkheidsbeeld van je gemaakt Paul. Als je zo'n klere-eind loopt moet je je zeker jarenlang hebben voorbereid; niet roken en geen druppel drinken, anders hoor je binnen twee dagen bij het oud papier. Ik probeer ze uit de waan te helpen: je rookt niet, maar met het drinken valt het wel mee! Ze geloven er niets van! Het doet er ook niet toe, als wij maar beter weten.
Paul: Wies en ik wensen je een hele fijne verjaardag en nog vele jaren in gezondheid met Marlis. We zullen een stevig glas op je drinken. Jij drinkt immers zelf niet?
Marlis: ook van harte proficiat met de verjaardag van die kei van een vent van je. Als ik vrouw zou zijn, dan zou ik ook van hem houden. (Dat doen we trouwens toch allemaal op onze manier).
Hartelijke groeten,

Heinz en Wies
Door: Stef [E-mail] op: 28/04/2004 om 16.55
Bericht:
Hoi Paul!
Als jij een rustdag hebt valt er voor het thuisfront niets meer te beleven. Dus laten we afspreken dat gisteren je laatste rustdag is geweest!!
Grapje.......Stef
Door: Stef [E-mail] op: 28/04/2004 om 16.53
Bericht:
Hoi Paul!
Door: smit s.m. [E-mail] op: 28/04/2004 om 14.26
Bericht:
Hoi Paul,

fijn dat je zo genoten hebt op je rustdag!! Nu de stoute schoenen maar weer aantrekken

Groet Selma.
Door: olga op: 28/04/2004 om 13.27
Bericht:
Hai die paul!

Heel mooi om al die goede berichten te horen! Lekkker uitrusten in de zon wat wil je nog meer? Ik wilde je alvast een hele fijne dag wensen morgen, dat je nog maar heel veel mooie jaren mag krijgen om samen met marlis van te genieten!

Liefs olga
Door: Jacqueline op: 27/04/2004 om 22.57
Bericht:

Hee Paultje Tippel,

wanneer ben je dan jarig?

Door: Hans en Marjan op: 27/04/2004 om 22.13
Bericht:
Hallo Paul,
wat heerlijk dat je met dit weer in een gezellige herberg even kunt ontspannen! Je hebt toch ook wel even tijd om lekker niets te doen en wat slaap in te halen.Je gaat tenslotte zo snel. Het is bijna niet te geloven dat je al zo ver gevorderd bent. Als je dat aan mensen vertelt, dan kunnen ze niet geloven dat je nog maar een kleine 3 weekjes weg bent. Als je nog langer pauze houdt, zo'n dag of tien, zullen we dan nog even klaverjassen? Anders wachten we wel tot je terug bent.
Dat kan nooit zo lang meer duren.
Heel veel groetjes van ons.
Door: Rob & Mini [E-mail] op: 27/04/2004 om 21.27
Bericht:
Bonjour Paul!
Zo je hebt de vaart er goed inzitten.Die rustdag zal je goed hebben gedaan.
Tip van de week "WLAK DON't RUN"-Ventures. Hou deze raad maar goed in gedachten, anders ben je voor Hemelvaart terug en dat was nu ook weer niet de bedoeling .
Groetjes Rob & Mini
Door: leon op: 27/04/2004 om 19.26
Bericht:
Hoi Paul,

Zaterdag ben ik naar model-hobbybeurs geweest.daar zijn model schepen enz.Een goede vriend van mij ging ook mee.Ik heb trouwens ook een modelauto gekocht:Een De Lorean gold edition.Ik weet niet of je die kent.Als je terug bent laat ik je hem wel zien.Ik wens je veel plezier.

Groetjes Leon
Door: Jeannette op: 27/04/2004 om 15.26
Bericht:
Beste Paul,
Ik zie dat je een verdiende rustdag hebt.
Hopelijk genieten je voeten hiervan.
Het is hier prachtig weer. Jolien is inmiddels weer een stapje dichterbij haar eindexamen, door voor Frans het cijfer van een 5 naar een 6,5 te verbeteren. Toon, Stef en Leon zijn naar een miniatuurbeurs geweest, en Leon heeft een auto gekocht waar hij de tranen van in zijn ogen kreeg. Wat een freak, he. Van wie zou hij dat hebben.
Van hieruit alvast een fijne verjaardag. Wij zullen er een op je gezondheid drinken.
Proost: De Klomp(en)
Door: Anja en Erna [E-mail] op: 27/04/2004 om 13.12
Bericht:
Hoi Paul,
We vinden het een geweldige prestatie, we volgen je op de voet... HOU VOL!!
groetjes van de tweeling uit Apeldoorn
(je weet wel..//schoondochter van Koos)
Door: Selma [E-mail] op: 27/04/2004 om 10.31
Bericht:
Hoi Paul,

Geniet lekker van deze welverdiende rustdag, knuf.

Selma.
Door: Beatrix Larsen [E-mail] op: 26/04/2004 om 23.48
Bericht:
Hoi Paul,
Zoals in het vorige bericht van Heinz vermeld, volg ook ik met groot ontzag jouw verrichtingen. Vandaag heb je schitterend weer gehad. De zon is het beste vitaminepreparaat en dat in het dopingland bij uitstek (Frankrijk). Het verlies van de vele zweetdruppels moeten wel aangevuld worden hè, maar dat verleer jij zeker niet! Ook ik heb de gedetailleerde landkaart erbij gepakt. Een beetje topografische kennis bijspijkeren kan zeker geen kwaad. Paul jij hebt inmiddels vele grenzen 'overschreden' en 'verlegd', wij houden het komend weekend maar bij de Belgische grens (Blankenberge). M'n complimenten ook voor je vrouw Marlis en je buurman voor deze leuke site. Paul, geniet morgen van je welverdiende rustdag en tot de volgende keer.
Groetjes van Bea
Door: Heinz Wanders [E-mail] op: 26/04/2004 om 21.04
Bericht:
Beste Paul, Marlis,
Vandaag vertrokken uit Nevers sur Loire. Gemiddeld doe je drie à vier dagen over een bladzijde van de Atlas Routier et Touristique de France (Michelin), die je diagonaal van noord-oost naar zuid-west oversteekt. Ik groet je bewonderend met bladzijde 94 van deze atlas voor me. Intussen heb ik ook een boek over Santiago gekocht, maar de routebeschrijvingen daarin beginnen pas in Spanje. we zijn dus benieuwd waar je de Spaanse grens oversteekt. Afgelopen zaterdag heb ik een trainingsmars voor de 4-daagse gelopen (de zeemansloop in Scheveningen) en kwam Beatrix tegen, die je de hartelijke groeten doet en je ongetwijfeld ook op de site zal opzoeken. Lopend door Den Haag kwam ik er nu pas achter dat we hier twee Jacobus kerken bezitten. Eén uit ca 1450, die inmiddels sinds de beeldenstorm door de protestanten "genaast" is (grapje Paul {mag ik ook eens keer een grapje maken?}) en momenteel allerlei profane bestemmingen heeft gevonden; zo vindt o.a. het jaarlijkse whisky festival er plaats. Een tweede St Jacobus is rond 1850 gebouwd toen wij katholieken in Nederland weer werden gedoogd. Hoe dan ook, de apostel, die tevens patroon en beschermheilige van Den Haag is, blijkt hier erg populair te zijn. Ik hoop vanavond nog te lezenwaar je op dit moment bent, zodat ik weer een stad of dorp op de kaart kan omcirkelen. Doe je het rustig aan en wordt het niet weer tijd voor een rustdag? Het is nog een heel eind!
We wensen je wederom succes, een goede wandeling en hopen dat je veel aardige mensen zult blijven ontmoeten.
Groeten, Heinz en Wies
Door: erik asscher [E-mail] op: 26/04/2004 om 19.20
Bericht:
Dag Paul, hier is een bericht van ds Erik Asscher van de Vliegbasis Twenthe. Ondanks dat je 'katteliek' bent, wens ik je heel veel sterkte op je mooie en zware tocht. Ik vernam je site uit de Crosswind en heb je verslag geboeid gelezen. Houd altijd goede moed! Volgens mij loopt jouw route via Castelnau Montratier, onder Cahors. Wist je dat een oud Hoofd Luchtmachtaalmoezeniers daar woont? Hartelijke groet, Erik Asscher
Door: Bastiaan op: 26/04/2004 om 13.03
Bericht:
Hallo allemaal!
Pa heeft gisteren 1/3 van de route gelopen! En hij ligt ook nog eens enorm voor op schema. Wat een prestatie!
Pa; mocht je dit lezen; we zijn thuis erg trots op je, maar dat moet je niet aan iedereen doorvertellen, oke?
Une bonne randonnée à pied souhaitée, Bas
Door: Stef [E-mail] op: 26/04/2004 om 10.23
Bericht:
Hallo Paul!
Als je straks in Santiago de cathedraal binnenloopt beloof me dan één ding....dat je op tijd bukt, als dat wierookvat er aan komt!!
Grapje.......Stef
Door: toon [E-mail] op: 25/04/2004 om 20.47
Bericht:
Hoi Paul,

Sta er toch wel versteld van hoe snel je Franse taal verbeterd.
Kende je de taal al zo goed of leer je onder het lopen een woordenboek uit je hoofd ?
Vandaag een schitterende dag in Nederland, morgen naar verwachting ook en hopelijk in la douce France ook

Bonne route !

Toon
Door: Selma [E-mail] op: 25/04/2004 om 14.32
Bericht:
Hoi Paul, fijn dat het weer zo goed gaat!! Gister bridgekroegentocht gespeeld in Hengelo, wij waren 11de van de 180 paren, leuk he!!
Ik wens je weer het allerbeste en niet te snel he?

Groet Selma.
Door: Ria en Johan. op: 25/04/2004 om 12.34
Bericht:
Beste Paul,Marlis en het thuisfront.
Je schiet mooi op ,Mooi dat we op de hoogte worden door Marlis en het beschikbaar stellen van de techniek van de buren.
Maar de laatste loodjes,of,Als een motor goed ingelopen is hoor je hem niet.
Paul dit laatste wensen wij jou.{sterkte}
Nog een paar tips van een,kpl der Genie
van de landmacht,vierde devisie,(klaver vier),lichting 1952 sappeur legernummer 3001327777.
Tip no 1,
Als je schoenzolen te snel beginnen te slijten .
antw: Nich beginn te sjokn,vedan de beenn opbeurn.
Tip no 2,
Ik zol nich te vol proatn ouwer hoe ie snachts sloapt[Dat scheut nich op]mar hoe ie ower dag loopt.ja.
En dan noch,woarum,schrif Stef iederkeer wat,wat he nich.bedoeld
en dan "grapje Paul"
Groeten en sterkte Ria en Johan.
Door: Johan Olthof op: 25/04/2004 om 11.41
Bericht:
Paul, alhoewel ik bijna dagelijks je belevenissen lees, ben ik niet altijd in de gelegenheid een stukje te schrijven.
Druk met Wellingborough (69 deelnemers)en Diekirch (verwachting 120 man, incl. 11 Denen).
Koos heeft alvast voor het gerstenat in Diekirch gezorgd, 75 kratten pullen van het huismerk, we zullen nog menigmaal in Luxemburg op je proosten.
Ik merk wel, dat er steeds meer leden van de WSV-KLu schrijven en dat doet mij deugd.
Ook las ik, dat er Denen reageren, ik had Jens ingelicht ivm Diekirch en zag dat hij nog dezelfde dag een reactie plaatste.
Ik zie dat je ondertussen al een derde deel van de route in je zak hebt, een geweldige opsteker toch?
Het begint er op te lijken, dat we in de "Hel van Luttenberg" toch nog van je aanwezigheid mogen genieten.
Kom je nu overigens niet te vroeg in Lourdes aan?
IK besluit hier, anders heb ik de volgende keer te weinig chatstof.

Groeten, Johan
Door: Meinco Feddes [E-mail] [homepage] op: 25/04/2004 om 11.33
Bericht:
Beste Paul,

Ik zie dat je weer een enorme uitdaging hebt gevonden, kerel waar haal je de moed vandaan om aan zo’n tocht te beginnen, dat dwingt bij toch wel respect af. Ik las het verhaal toevallig in de Crosswind en dacht, ik zal die man eens even een hart onder de riem steken en ..... natuurlijk drink ik even een BaCo’tje op je prestatie tocht.
Hé beste man, ik wens veel succes op je verder reis en we zullen je volgen op de website.

Groeten van Dineke en mij, Meinco
Door: Roy de timmerman [E-mail] [homepage] op: 24/04/2004 om 22.23
Bericht:
Hallo BAARDMANS , via een aantal jouw zeer bekende TUKKERSTOCHT lopers hoorde ik van deze site en wil je dan ook maar een paar woordjes toesturen.
Het was op de eerste plaats erg rustig bij cafe Morshuis nu jij er niet was, er hing een heerlijke rust in het hele pand ,dus iedereen kon relext op adem komen na gedane (loop)arbeid.Wel moet ik je eerlijk vertellen dat de cafebaas die ik natuurlijk zeer goed ken, niet erg tevreden over je was omdat je zonder afmelding niet kwam opdagen, en hij met een behoorlijke partij koude halve liters bleef zitten.

He, kerel wat fijn dat het zo goed met je gaat,en dat het allemaal een beetje vlot verloopt.Ik hoop dat je de komende tijd letterlijk en figuurlijk de wind een beetje mee mag hebben zodat je je ondernemen op een goede manier kunt volbrengen.
Ook moet ik je groeten van mijn kamaraden Egbert,Hugo,Paul,Fons en Frank. Ze zijn alweer aan het oefenen voor de 4-daagse.
Nou hierlaat ik het voor deze eerste keer bij en ik beloof je dat je nog weer van mij hoort.
Voorwaards Mars, hou de moet er in en kom gezond naar huis.


(verzorgings tip ) wel af en toe je baard bij knippen zodat je er niet over struikeld.

Groetjes en hou vol Roy,Erna,Madde en Sil Asbreuk
Door: rene heinrichs [E-mail] [homepage] op: 24/04/2004 om 20.11
Bericht:
Hallo Paul.
Wat een sneltreinvaart. Vergeet niet te genieten van al het moois onderweg. Helaas treffen we elkaar niet in mijn herberg te Augy. Ik kom pas donderdag. Maar:je zult ook door de hospitalero goed verzorgd worden. Een rustdag kan geen kwaad om eens alles schoon en droog te krijgen en natuurlijk om ook zelf weer op rust te komen. Ultreia. Den aal uit Ossendrecht.
Door: ton en tini borghuis op: 24/04/2004 om 19.36
Bericht:
hoi paul wij lezen nog steeds elke avond het laatste bericht van marlis en we staan ervan verstelt dat je al zover bent gekomen want het weer speelde je vaak parten maar je blijft een bikkel en gaat gewoon door klasse we blijven je volgen tot het eind groetjes ton en tini.
Door: haroud en marion [E-mail] op: 24/04/2004 om 19.07
Bericht:
Lieve Paul,
gelukkig reageerde je heel snel en hebben wij nu ook de mogelijkheid om alles te volgen via de site. Prachtig gemaakt! We hopen dat het nog steeds de moeite waard is, we zijn ongelooflijk trots op je!
Op Marlis natuurlijk ook!
Het was hier vandaag schitterend weer en toe we met de hond wandelden hadden we het over je, wat voor uitzicht jij nu hebt en wat voor mensen je nu treft, maar ook wat voor andere dingen je weer meemaakt: of je wel te eten krijgt en een dak boven je hoofd hebt vannacht?
Hoe dat verder gaat lezen we wel en je hoort weer van ons, met groeten van Haroud en de kinderen, een dikke zoen van Marion
Door: Frans Kleinhaarhuis op: 24/04/2004 om 15.57
Bericht:
Hoi oude Plattrapper
Erg knap van je dat je dit presteert, maar ja lopen is altijd al een hobby van je geweest.
Ik hoop dat je de tocht tot een goed einde brengt, en alle ervaringen eens een keer aan me zal vertellen.
Beste Paul hou vol en geniet.

groet Frans Kleinhaarhuis

Door: Webmaster op: 24/04/2004 om 11.53
Bericht:
Hoi Paul,

Ik ben even een weekje weggeweest, maar jij heb gelukkig wél doorgelopen
Rob (overbuurman) heeft de statistieken dagelijks bijgewerkt (nog bedankt!).

Nou, je bent wel weer opgeschoten, als dat zo doorgaat dan haal je 10 juli met 2 vingers in de neus

Groeten, Tonnie
Door: Rob & Mini [E-mail] op: 23/04/2004 om 15.02
Bericht:
Hallo Paul!
Een beetje late reactie, maar je bent niet anders gewend, van mij. Toch geweldig, je treft het niet echt met het weer. Maar deze onderneming is echt iets voor jou: "Met beide benen op de grond en je hoofd in de wolken". Bij dat laatste onderdeel kan ik je misschien een beetje helpen.ik heb nog steeds een tic van muziek, dus dacht ik als ik je regelmatig een "deuntje" toestuur, dan moet je maar zelf bedenken of je het kent en kun je het onderweg zingen, fluiten of neurieen. Let maar niet op die rare Fransen om je heen. De eerste tiel was goed voor de eerste dag of toch voor de totale onderneming: "WALK OF LIFE"-Dire Straits. Volgende keer meer! Groetjes Rob & Mini
Door: Selma op: 23/04/2004 om 13.57
Bericht:
Hoi Paul,

Even een slechte dag begrijp ik, maar na regen komt altijd zonneschijn.
Dus houd moed!!


Groetjes Selma.
Door: Klaas Berger op: 23/04/2004 om 11.00
Bericht:
He Ole Smurf!
Super man. Ik dacht dat hele end van Kopenhagen naar Nijmegen is al heel wat, maar dit is toch nog weer iets heel anders. Heel veel plezier tijdens de resterende kilometers! En ooit drinken we samen wel weer 'ns een cognacje met appelsap (wel koud he?!).
Klaas
Door: Wendy Stockentree [E-mail] op: 23/04/2004 om 09.37
Bericht:
Dag Paulus,

Ik vindt het echt een mega gave prestatie van je en hoop dat we je tijdens de 4-daagse in Nijmegen mogen bergoeten. Zelf ben ik in training voor mijn eerste keer en heb je steun dan hard nodig ;-).
Super veel plezier vooral en ik zal je zeker volgen... Toi toi toi.

Dikke knuffel Wendy

P.S. Marlis ook jij veel succes verder en we zien elkaar gauw.
Door: Jacqueline [E-mail] op: 22/04/2004 om 22.29
Bericht:
Paul, volgens mij heb je vandaag een rotdag gehad als ik het verslag zo lees.
Laat de moed niet zakken hoor.

Dat wildpoepverhaal van Marlis doet me ergens aan denken. Ooit was ik met mijn ouders, zus en broertje óók onderweg in de Bourgogne. Mijn broertje moest poepen en verstopte zich tussen de wijnranken. Alleen had hij er geen rekening mee gehouden dat de takken zo'n 40 cm boven de grond langs de leidraden waren gebonden. Dus je zag die blanke billetjes daar prachtig onderuit zakken. Mijn zus en ik volgden vol belangstelling hoe het proces zich langzaam voltrok, centimeter voor centimeter tot het plots soepele einde, applaus...

Paul, houd moed, ik hoop dat je op dit moment een droog en warm plekje hebt.

Rob, Jacqueline, Lieske & Emil.
Door: Stef [E-mail] op: 22/04/2004 om 12.26
Bericht:
Hallo Paul!
Er ging hiervoor even wat mis.....sorry! Ik ben zoals afgesproken inmiddels begonnen met mijn wandeltocht van Santiago de Compostela naar Enschede. Ik ben benieuwd of we elkaar nog ergens tegenkomen. Waar spreken we af ??
Grapje.......Stef
Door: Stef [E-mail] op: 22/04/2004 om 12.22
Bericht:
Paul!
Door: Karin Snijders [E-mail] op: 22/04/2004 om 08.32
Bericht:
Dag Paul (en Marlis),

als collega van Marlis en zelf een behoorlijke wandelaarster (alhoewel mijn 4-daagse wel erg nieteig lijkt met jouw kilometers), wil je zeggen dat ik het gewedlig vind. Je doet het fantastisch! Ik geniet van je verhalen en vooral van de verhalen van de anderen. Heel veel succes en gewoon volhouden (wat makkelijk als je uitgeslapen achter een computerscherm zit....).

Veel groeten,

Karin Snijders, MIB
Door: leandra [E-mail] op: 22/04/2004 om 03.26
Bericht:
Lieve Paul en Marlis
Paul, knap hoor ga zo door ! Al 642 km. onderweg...een geweldige ervaring lijkt mij in vergelijking met 25 tukkerstochten of 4 4-daagse marsen.
Fantastisch, wat een teamwork hebben jullie samen...jullie maken er iets moois van op de site.
Goed om te horen dat je de zalf gebruikt, dan denk je dus ook aan mij !
Ik hou het kort, anders heb je al een rustdag nodig om alle reacties te lezen.
Paul, TAKE CARE AND KEEP SMILING !
Hartelijke groeten van Leandra
Door: toon [E-mail] op: 21/04/2004 om 23.04
Bericht:
Hoi Paul,

Jammer dat de Renault dealer je niet gelijk probeerde een Grand Scienic te verkopen. Ik zag gisteren de brochure maar Jeannette vindt de "kont" niet mooi.
Als de dealer hem morgen alsnog aanbiedteleefd weigeren en gewoon verder l..o..p..e..n.

Elke stap is er 1.

Groeten, Toon
Door: Grietje en Frits op: 21/04/2004 om 21.16
Bericht:
Hai Paul
Het is weer even geleden dat wij op de web hadden gelezen nou ons petje af.
Wat je dip betreft denk maar aan de thuis
front die met je mee leeft. En weet dat het je gaat lukken.Nou zet hem op we staan achter je maar lopen niet mee .(grapje) tot kijk dan maar weer

Groetjes frits en grietje
Door: Peter [E-mail] op: 21/04/2004 om 21.08
Bericht:
Beste Paul,

Hier dan een bericht van je jongste broer.
Aan de hoeveelheid reacties te zien op je site zijn er veel mensen die met je meeleven en daar willen wij ons graag bij aansluiten. Ik hoop dat het je goed zal vergaan maar aangezien je regelmatig een klooster of kerk aandoet zit dat wel goed volgens mij. Drink 's avonds maar gerust een glaasje (mis) wijn of een trapisten biertje want daar zul je na een zware etappe wel van kunnen genieten.
Paul alle gekheid op een stokje, Anneke en ik wensen je echt heel veel succes en sterkte toe en zullen je prestaties via de pleinsite blijven volgen.

Groetjes,

Anneke en Peter
Door: miranda hoekman [E-mail] op: 21/04/2004 om 20.59
Bericht:
Hoi Paul,

Ik ben blij dat het zo goed met je gaat onderweg en je zoveel mensen tegenkomt die spontaan je willen helpen.
Ik lees dat je soms in een dipje zit en hoop dat als dat weer gebeurt je een manier vind om er snel uit te komen.
Ik heb een paar tips die jij zelf altijd gebruikt wanneer ik in een dipje zat in het detachement:
1: keihard een liedje zingen
2: kijk toch om je heen in plaats van naar de grond; het asfalt is overal hetzelfde.
3: neem een borrel
4: jij sleepte mij aan een handdoekje voort, misschien dat de mensen dat onderweg ook kunnen doen, maar hopelijk komt het niet zover.

Paul, Succes
Groeten, Miranda
Door: Koen [E-mail] op: 21/04/2004 om 16.29
Bericht:
Paul, aan de verhalen te lezen gaat het prima en ontmoet je allemaal leuke en interessante mensen. Geniet ervan!

Groeten, koen
Door: Jo Besselink-Kleinherenbrink [E-mail] op: 21/04/2004 om 15.54
Bericht:
Hallo
Stap maar flink door
en fantaseer er maar op los.
Je wordt vast een bekende schrijver.
Dit zal een onvergetelijke tijd voor je worden en het terugkomen zal een groot feest worden voor jouw en Marlis en je grote kinderen.

Veel liefs van je tante Jo.
Door: Sr.M.Petra op: 21/04/2004 om 15.30
Bericht:
Hallo, Paul!

Voll Interessse bin ich im Geiste mit dir unterwegs und dieser Gruß soll dir ganz einfach ein Zeichen sein. Gottes Schutz und Segen sowie nette Menschen, die dich aufnehmen.
Gruß Petra
Door: Selma op: 21/04/2004 om 15.13
Bericht:
Hoi Paul,

Net als Olga even een lieve groet van mij.

Selma
Door: olga op: 21/04/2004 om 13.18
Bericht:
hai paul en marlis,

even een groet!

Liefs olga
Door: wilma op: 20/04/2004 om 22.00
Bericht:
hallo Paul en Marlis. onlangs was ik bij jullie en had het genoegen?? om de rugzak van jou Paul, op te tillen! Ik zei hier kom ik de straat niet eens mee uit!! En jij Paul wandeld daar mee naar Noord Spanje!!! Alle respect!! Je bent een kanjer. O, ja vergeet je de kaars niet? Heel veel succes, ik moet vaak aan je denken. Marlis tot maandag, en groetjes ook aan de jongens en Paul. Wilma.
Door: Pantaloni [E-mail] op: 20/04/2004 om 21.59
Bericht:
Paul,
Zonder het gestamp en gekreun van Koos en de niet aflatende opmerkingen van Johan, moet deze reis als een verademing op je overkomen. Het is een hele onderneming die je gestart bent. Ik wens je gezonde voeten en veel wandelgenot toe. Ik hoop dat je aan het einde van de reis dat vindt wat het je ingegeven heeft om er aan te beginnen. Een echte pelgrimage moet gepaard gaan met de nodige ontbering. Ik wens je dan ook de nodige sores toe, maar wel met de gedachte dat het louterend werkt op de hele fijne mens die je bent. Heel veel sterkte en Gods zegen. P.S. Je zult voor de vierdaagse wel nieuwe schoenen nodig zijn. Jannie P.
Door: jos en johann [E-mail] op: 20/04/2004 om 21.52
Bericht:
hallo Paul,
Ga zo door, je bent geloof ik nog steeds op de goede weg.
Nog even de tanden op elkaar, en het is geklaard.
jos/johann
Door: Ellen [E-mail] op: 20/04/2004 om 14.29
Bericht:
Hallo Paul!
Je kent mij (nog) niet, maar ik kijk elke dag even op je site! Heel veel succes!
Groetjes uit Brabant!
Van Ellen (vriendin van Bas W.)
Door: toon [E-mail] op: 19/04/2004 om 23.45
Bericht:
Hoi Paul,

Prima dat je niet bij Wim in de auto bent gestapt.
Blijf drinken !

Veel groeten
Jeannette, Toon en 3 kinderen
Door: Jacqueline op: 19/04/2004 om 23.13
Bericht:
25%, Paul je hebt al een kwart afgelegd.
En het weer kan alleen maar mooier worden daar in het zuiden.
Succes verder,
Rob, Jacqueline, Lieske & Emil.
Door: Koos Oosterhuis op: 19/04/2004 om 20.25
Bericht:
Beste Paul
Het stemt mij verheugd dat zoveel mensen met belangstelling jou tocht naar Spanje volgen. Dat geeft de burger moed voor het vervolg en helpt je denk ik over de moeilijke momenten heen.
Afgelopen zondag 18 april heb met Miranda en Leandra de tukkerstocht gelopen.
Wel wat raar dat je er niet bij was.
Iedereen die ik tot nogtoe gesproken heb was vol lof jou en ze waren er allemaal zeker van dat je de tocht volbrengt.
Over de inschrijving voor de 4 daagse
voor P.A. individuele lopers zijn vragen gesteld tijdens de bespreking in Volkel.
Ook Hein Wanders zou contact opnemen met de Sport Cie over deze kwestie.
Op dit moment nog geen beslissing hieromtrent wel heb ik ons opgegeven dat we dan in het detachement willen lopen, hoewel ook dat officieel niet is toegestaan. Kijken wel hoe het afloopt. Hou je wel op de hoogte, verder wens ik je heel veel sterkte en vooral goed weer.
Jouw wandelmaatje Koos.
Door: Dennis & Hester [E-mail] op: 19/04/2004 om 13.18
Bericht:
Hallo Paul,

Ook nog een berichtje van je schuinoverburen. Wij hebben op 4 april nog wel voor het raam gestaan en gezien hoe je aan je wandeltocht bent begonnen. Wij wensen je veel wandelplezier toe en wij volgen je belevenissen met plezier.

Dennis & Hester
Door: Hanny [E-mail] op: 19/04/2004 om 13.07
Bericht:
Hoi Paul,

Na de rustdag weer aan de wandel, hopelijk heb je het weer mee. Denk wel aan je handen hoor, goed insmeren met de zalf die je hebt gekregen. Veel wandel plezier en hopelijk vanavond weer een gespreid bedje. Ik sta verbaasd hoeveel lieve mensen er op deze aardbodem zijn, want jij komt ze allemaal tegen. Komt vast door je uitstraling en wij kunnen dat weten.
groeten hanny.
Door: Selma op: 19/04/2004 om 12.55
Bericht:
Lieve Paul,

Wat fijn alweer een slaapplaats en eten, niet te geloven dat dat zo gaat!!
Sterkte weer vandaag.

Gr Selma
Door: Heinz Wanders [E-mail] op: 19/04/2004 om 10.59
Bericht:
Beste Paul,

Je schiet al aardig op. Iedere dag zitten we met de kaart van Frankrijk op tafel om je vorderingen goed te kunnen volgen.Op die manier frissen we de kennis van de Franse topografie ook weer eens op. Nog een of twee dagen en dan heb je de Markoni afstand overbrugd, zij het deze keer met een behoorlijke vracht op je rug. In vergelijking waarmee je nu bezig bent, lijkt Kopenhagen-Nijmegen bijna een peuleschil. Het is hartverwarmend om op afstand te lezen hoe wildvreemde mensen je onderdak, maaltijden en hulp aanbieden. Je krijgt je vertrouwen in de mensheid bijna weer terug. Als ik je eigen verslagen lees dan kan ik me goed voorstellen dat je met het doel van de tocht voor ogen onwillekeurig aan het mediteren slaat over vragen als: "Waartoe zijn wij op aarde?" Als "matig gelovige" begin ik er zelf eigenlijk ook weer over na te denken.
De Wsv Klu (vooral Johan dus) is druk met de voorbereidingen voor Wellingborough: we zullen je daar missen. Een belangrijk deel van de rimpels om mijn ogen zijn veroorzaakt door het lachen over jouw en Koos' vinnige dialogen.
Paul, we denken dagelijks aan je en proberen met je mee te leven.
Succes en sterkte,
Hartelijke groeten,
Heinz en Wies
Door: Peter Janse [E-mail] [homepage] op: 18/04/2004 om 22.33
Bericht:
Hallo Paul,

Ik zie je nog staan op de trap van de "Jacob-Thomaschule"in Modling ( Oost. 1994 ) met die braniekraag en die marinepet. DE "basisadjudant" van de vlb.Twente.Nooit gedacht dat die "ouwe" tukker deze uitdaging nog eens aan zou gaan. Hoewel, na je "uitstapje" van Kopenhagen naar Nijmegen samen met je buddies, Koos en Johan begrijp ik nu dat dat toen voor jou vooroefenen was.
Petje af, Paul. Ik volg je belevenissen op de voet.Heb inmiddels deze site vermeld in ons clubblad "De KM-vreter" om jouw belevenissen onder aandacht van onze leden te brengen. Veel sucses met je monstertocht, ook jouw "thuisfront" sterkte gewenst.

groet,

Peter Janse ( WsV . Kon.Marine )
Door: Elke Maqua [E-mail] op: 18/04/2004 om 21.42
Bericht:
Lieber Web-Administrator von Paul,
ich habe Paul im Kloster Montenau am 10.4. getroffen. Dort hat er auch Photos gemacht, die er für die Schwestern und Brüder ins Internet stellen wollte. Da ich für sie die Bilder ausdrucken möchte, um sie ihnen zu schenken, bitte ich Sie (lieber Herr Nachbar?!), mir die Photos vom 10.4. zu mailen oder sie ins Netz zu stellen.
Bedankt un tot ziens
Door: ton en tini borghuis op: 18/04/2004 om 18.52
Bericht:
hoi paul hier ook weer even wat van ons wij vinden het super dat je al zo ver bent en nog steeds slaapplaats vind je had gister wel heel veel geluk met je gastgezin we blijven je volgen en hopen dat het weer iets beter word sterkte he doei
.
Door: Ria & Johan op: 18/04/2004 om 15.30
Bericht:

Beste PAUL.
Vandaag 14 dagen onderweg.
Marlis haar verhaal lezende gaat het
geukkig jou nog goed af.
Dat vinden we dapper ,Maar wij hadden niet anders verwacht van zo'n strijdmakker.
Wat een leger hadden we voor jou
afzwaaien.
Groeten en sterkte .Ria en Johan.
Door: Poul H Nielsen [E-mail] op: 18/04/2004 om 15.24
Bericht:
Hey Paul
I hope you are having a great and craisy time during your march.
I´m looking foreward to meet you again in Nijmegen

Best regards
Poul H Nielsen, Denmark (Team 3)
Door: sm smit [E-mail] op: 18/04/2004 om 14.59
Bericht:
Ha Paul,

Hoop je hebt fijne rustdag gehad. Hier ook mooi weer. Olga heeft mooie rode lokken in haar haar, ze waren hier gister nog, staat erg leuk!! Ik wens jou een hele goede dag en veel wandelplezier.
Knuf Selma.
Door: Jan Willem [E-mail] [homepage] op: 18/04/2004 om 14.31
Bericht:
Ha die Paul,
Wat een uitdaging. Helemaal alleen op pad naar het verre Santiago..
Ik zal de link naar deze pagina zeker op de WSV-KLu zetten.
Voor mij begint het wandelseizoen ook weer en ik hoop je zeker weer in Nijmegen tegen te komen. Dan zullen we al je belevenissen onder het genot van (een) biertje(s) zeker aanhoren.
Voor nu heel veel succes en veel droog weer toegewenst.

Je "wandel-kleinzoon" Jan Willem
Door: Henk Bais [E-mail] [homepage] op: 17/04/2004 om 23.23
Bericht:
Wat ben ik jaloers, Paul. Ik moet nog 6 jaar volmaken op de vliegbasis Eindhoven en dan hoop ik, net als Toon (!!!), ook het lef te hebben om deze tocht te beginnen.
Maar wat een enorm tempo met die 20 kilo op je rug!! Moet dat zo snel? Haal je het anders niet binnen 3 maanden? Of loop je ook nog terug in diezelfde 3 maanden? Ben je zo geweldig sterk of ben je vergeten dat de tocht zelf het doel moet zijn? (toch?)
Ik wens je alle kracht en wijsheid toe die nodig is om deze tocht te volbrengen.
Henk (Cisser)
Door: Tonnie op: 17/04/2004 om 19.01
Bericht:
Rustdag ?

Wat rustdag ?? Ik heb vandaag de hele tuin op de kop gezet, omdat iemand zo graag zijn schuurtje achter in de tuin wilde Nou mijn schuurtje staat nu ook achter in de tuin. Paul.... je hebt nog nooit zo'n brede tuin gehad, prachtig! Nu mijn bed en koelkast er nog in.................

Paul, geniet van je rustdag, je hebt hem dubbel en dwars verdiend!

Groeten, Tonnie
Door: Selma [E-mail] op: 17/04/2004 om 14.59
Bericht:
Hoi Paul,

Eindelijk een welverdiende rustdag!!
Geniet ervan!!
Fijne mensen waar je nu bent.

Groetjes Selma.
Door: Stef [E-mail] op: 16/04/2004 om 14.44
Bericht:
Paul!
Vanavond om 19.30 uur grillen in Enschede. Zorg dat je op tijd bent!
Grapje.....Stef
Door: miranda op: 16/04/2004 om 13.00
Bericht:
Hoi Paul,

slapen in een tehuis voor verslaafden (wandelverslaafden zoals jij??) en daklozen. Dakloos ben je niet vaak geweest he? 1 keer de tent op gezet, hopelijk vind je elke dag weer ergens een plekkie. Heb je nu nog steeds geen rustdag gehad?? Ben je ophol geslagen ofzo??
Ik wens je heel veel succes en sterkte maar vooral ook plezier!!
Groeten, Miranda
PS: zondag de Tukkerstocht dan zullen we het uitgebreid over je hebben en er een paar op je drinken! de rekening krijg je dan nog wel hihihiaiai
Groeten, Miranda Hoekman
Door: Sr.M.Petra op: 16/04/2004 om 08.38
Bericht:
Bonjour, chèr Paul!

Jetzt aber wieder in Deutsch. Ein lieber Gruß und meine besten Wünsche für dein Weiterkommen. Es ist einfach erstaunlich, wie gut du weitergekommen bist. Möge es so bleiben. Dein Namenspatron - ein großer Reisender - und natürlich Santiago mögen dir beistehen.
Tschüss Petra
Door: toon [E-mail] op: 15/04/2004 om 22.38
Bericht:
Hoi Paul,

Vandaag was een schitterende dag hier in Oost-Nl. Belooft ook morgen een prachtige dag te worden.
Hopelijk hou jij het de komende tijd ook droog en warm en gaan ook de nachttemperaturen nog omhoog.
Laat je schoenen op tijd verzolen (!), blessurepreventie is belangrijk.

Gewoon doorgaan

Toon
Door: Marjan en Hans op: 15/04/2004 om 22.30
Bericht:
Hoi Paultje,
Het is bijna niet te geloven dat je al zo ver gevorderd bent. Is het nog steeds vol te houden? En hoe ging het met het inpakken van je rugzak na het eerste gebruik van je tentje? Alles weer een plaatsje geven valt vast niet mee. We zouden best wel een dagje mee willen lopen om te kijken hoe dat gaat zo overdag, maar waarschijnlijk kunnen we je toch niet bijhouden. (dat was in onze gemeenschappelijke vakanties al moeilijk!) Hopelijk is de tocht door Frankrijk ook te doen. Wat fijn dat je gezellig in een tehuis voor daklozen kunt overnachten. Maak je dat ook eens mee! Heerlijk dat je zo alles aanpakt, maar waarschijnlijk moet je op zo'n tocht ook niet moeilijk doen. Nou Paul, succes nog verder. Het is heerlijk dat Marlis elke keer een verslagje maakt van je trip. En natuurlijk ook prachtig dat Tonnie de side zo perfect bijhoudt elke dag. We genieten er helemaal van. Veel groetjes van ons, liefs Marjan.
Door: Ben Meijer [E-mail] op: 15/04/2004 om 20.33
Bericht:
Beste Paul,
Via via kwam ik erachter dat je deze pagina had dus even reageren. Kijk dat je gek was dat weet ik al een hele tijd. Maar zo gek, om zo'n tocht te ondernemen, petje af. Je hebt natuurlijk de laatste jaren wel voor hetere vuren gestaan dus verbaast het mij straks niet dat je op jouw eindpunt aankomt. Want wat dat betreft is er geen berg tehoog voor jouw. Ik wens je verder heel veel succes met je tocht en zie dat je weer heelhuids thuiskomt. Ik blijf je volgen, en mail nog wel eens een keer weer. Heel veel succes van je vroegere waarnemer hahaha Have fun Ben Meijer
Door: Marion [E-mail] op: 15/04/2004 om 16.14
Bericht:
Hallo mijn poepje!
Fijn dat het allemaal zo goed gaat. Stef en ik leven enorm met je mee.Stef heeft behoorlijke aanvaring gehad met zijn directie wegens zijn ontslag en heeft zich ziek gemeld. Hij kan dus nu dagelijks je tocht volgen! Heel veel succes, hopelijk blijft het weer goed en kom je lekker gebruind aan in Santiago...ach het is nog maar een klein stukje. Groetjes Marion
Door: je niggie Hanke op: 15/04/2004 om 11.33
Bericht:
Ha die Paul,
Lees net het bericht van Marlis dat je bent vertrokken. En op je webpagina lees ik dat je al in Frankrijk bent. Geweldig, krijg er gewoon koude rillingen van als ik er aan denk. En dat terwijl het hier toch zo'n 38graden is. Had het toevallig met Baw van de week over dat je een dezer dagen een voettocht gaat maken.
Ik zit nu in een internetcafe en kan niet alles lezen maar als ik bij mijn Amerikaanse kennis ben print ik alles uit en kan ik het hele verslag op mijn gemakje lezen en ook Baw laten zien hoe de route is
Paul veel succes voor de komende tijd en ik laat nog snel weer wat van me horen.
Door: Jens Østrup op: 15/04/2004 om 11.05
Bericht:
Dear Poul.

All your friends from "the MAKONI-team" wishes you all the best - (you are really craisy - 2.350 km ''''')
Look foreward meeting you i Diekirch ore Nijmegen.

Best regards, Jens
Door: Melanie oftwel LaLa [E-mail] op: 15/04/2004 om 10.16
Bericht:
Lieve Paul,

Wat zul je je, ondanks je zere voetjes, goed voelen; nu al zoveel lieve mensen ontmoet en al die lieve reacties van kennissen en vrienden. Geeft de burger weer moed, toch?! Fijn, om te lezen dat het je, tot nu toe, goed gaat en dat je na anderhalve week pas voor het eerst je tentje op moest zetten. Al zoveel leuke, lieve mensen ontmoet, nog maar één blaar en qua kilometers lig je voor op schema. Helemaal goed toch! Het weer was in den beginnen dan niet optimaal, maar het gaat de goede kant op; a.s. vrijdag verwachten ze 18 graden, wat zul je als een nikkertje terugkomen. Hier in Twent(h)e is weinig nieuws en nee, Paul; de prins op het witte paard is ook nog niet gearriveerd. Maar vermaak me nog prima. Als er verandering optreedt; laat ik JOU dat in ieder geval weten. Genoeg getikt; succes verder en toch gauw op de mail. Liefs en een dikke zoen van LaLa

P.S. Complimentje voor de buurman; de website ziet er mooi en verzorgd uit EN nog belangrijker zo kunnen we toch contact houden. Super idee!
Door: Toon van de Kamp op: 15/04/2004 om 00.00
Bericht:
Ben door Gerrit Meijer op je pagina geattendeerd, speel zelf al een aantal jaren met het idee, ben nu bd en misschien dat jouw verhaal me over de streep trekt.
Ik wens je ontzettend veel suk6 toe en zal je vanaf vandaag blijven volgen

gr. Toon van de Kamp
Door: Carla en Martin [E-mail] op: 14/04/2004 om 21.38
Bericht:
Hallo Paul,

Vandaag voor het eerst op je website. We hebben je vertrek vaag vanuit de slaapkamer meegekregen (krijg je met zo'n klein kind he ;-) )
We hopen dat je fijne paasdagen hebt gehad en dat het zo goed blijft gaan als we tot nu toe hebben gelezen.
Heel veel succes en de groeten van je overburen.

Carla en Martin
Door: Jonna en Jeroen op: 14/04/2004 om 20.16
Bericht:
Bonjour Paul!

Ja nu je in Frankrijk bent aangekomen, zullen we je ook maar in het Frans begroeten. Kun je vast een beetje wennen. We hopen dat de verdere reis door Frankrijk net zo voorspoedig zal gaan verlopen als door Duitsland, Belgie en Luxemburg. Ga zo door!!
En voor Marlis, we hopen dat het met jou ook goed gaat!

Groetjes Jonna en Jeroen


Door: Grietje Smink [E-mail] [homepage] op: 14/04/2004 om 18.57
Bericht:
Hallo Paul en marlis
Ik wens jullie veel sucses en wij blijven jullie volgen Paul een fijne voortgang van je reis en dat wij je gezond weer zien

groetjes frits en grietje smink
Door: Milly Hellers [E-mail] op: 14/04/2004 om 15.39
Bericht:
Hallo Paul,

dieser kurze Gruss einfach um Dir zu sagen, dass ich bete und wünsche, dass Du auf Deinem Pilgergang findest, was (oder wen?) Du suchst, dass der liebe Gott Dich liebevoll auf diesem Weg des Vertrauens begleite, und Du die geheimnisvoll befreiende und reinigende Kraft des Loslassens erfahren kannst, dass Du jeden Tag hast,was Du brauchst und Deine Familie Dich am Ende dieses Pilgerweges "erneuert" wiederfinden kann.
Mir war es eine Freude einen Jakobspilger in meiner Wohnung aufzunehmen, und so in wundersamer Weise "den lieben Gott" zu Besuch zu haben, auch wenn mir zu Beginn etwas "mulmig". Behüet di Gott!
Door: Staf Voorlichting Vlb Twenthe op: 14/04/2004 om 13.54
Bericht:
Hallo Paul

Wij zijn onder de indruk van jouw prestatie en zijn ervan overtuigd dat je de tocht zult volbrengen. Wij wensen je heel veel sterkte de komende tijd.

Door: smit s.m. [E-mail] op: 14/04/2004 om 12.13
Bericht:
Hoi Paul,

Alweer zo'n stuk verder, al denk ik dat ik het met Olga eens ben, neem eens een dag volkomen rust!! Dat zal je goed doen, wens je weer het allerbeste en een hele fijne dag!!

Groetjes Selma.
Door: Ton en Susie Kruijsse [E-mail] op: 14/04/2004 om 10.56
Bericht:
Beste Paul en Marlis,
Recent vernomen dat Paul een straatje om is. Alle wensen die onze voorgangers hebben uitgesproken wensen wij jullie in het kwadraat.
Je oude buurtjes
Ton en Susie
Door: Frans van Oers op: 14/04/2004 om 09.12
Bericht:
Paul,

Afgelopen weekend kwam op de een of andere manier Compostela te sprake, mijn zoon zei direct daarop Ohh toch niet Santiago de Compostela, ik zei ja hoezo?
Hij vertelde me dat het een van de bekendste bedevaartsoorden was en vroeg verbijsterend of je er te voet heen ging. Ik zei ja. Hij zei direct "die kerel is gek". Ik vertelde dat het klopte maar dat je wel een goede gek was.
Paul ik heb respect voor je en dat mag gezegd worden, al doe ik dat niet graag in het openbaar.
Die enorme belangstelling van alle mensen dat past toch wel een beetje bij je.
Nu even serieus Paul, uit het verslag begrijp ik dat je als een speer gaat want ik vind dat je behoorlijke afstanden per dag maakt.

Paul succes voor de komende dagen en en houw je taai.

groet, Frans van Oers
Door: Angelique Oudenes [E-mail] op: 14/04/2004 om 09.02
Bericht:
Hai Paul..
Via Johan Olthof hebben we het bericht doorgekregen dat je inmiddels gestart bent met je wandeltocht .
Super...!!! Ik zal zoveel mogenlijk je verhalen en belevenissen volgen via de mail en wil je vanuit Soesterberg heel erg veel succes wensen !!!!!!! En voor de komende tijd, succes met de "bergen" !!
groetjes Angelique (WSV KLU)
Door: Joost [E-mail] op: 14/04/2004 om 00.13
Bericht:
Ome Paul,

Dat je van plan was een 'pelgrimstocht' te gaan maken had ik natuurlijk wel gehoord. Dat je er echt mee begonnen was nog niet... dat hoorde ik een paar dagen geleden van m'n vader. Heb inmiddels natuurlijk het reisverslag gelezen (en de reacties) en ik moet zeggen dat ik het bijzonder knap vind dat je deze tocht op zo'n manier (de 'ik zie wel waar ik kom, wat ik te eten vind, en waar ik slaap manier') bent begonnen en al een stuk(je) hebt volbracht. Ben ook zeer verbaasd dat er inderdaad nog zoveel mensen zijn (een enkeling daargelaten) die nog zo 'goedgelovig' zijn om je inderdaad van een natje en een droogje, en met name een slaapplaats, te voorzien. Ik wens je zeer veel succes en ook 'plezier' met je verdere tocht. Hoop wel dat je niet 'roomser als de paus' terug komt na al deze goede ervaringen met z'n 'volgelingen'. Wil ook tante Marlis nog even zeggen; geniet ervan, voor je het weet is ie weer terug (al ziet je dat zelf anders, denk ik...) Misschien tot donderdag.

Ik blijf de reis volgen,
groetjes,

Joost
Door: Roel Sollie [E-mail] op: 13/04/2004 om 23.29
Bericht:
Paul,

Kreeg vandaag pas een mailtje over het bestaan van deze site. Staat al in mijn Favorieten en zal hem regelmatig gaan bezoeken.
Heb ontzag voor het initiatief en vindt het een hele prestatie. Ook de afstand die je tot nu toe, in je uppie, hebt afgelegd is bewonderenswaardig.
Paul, heel veel succes en goed wandelweer toegewenst.
Marlis, Bas en Maarten ook jullie als "achterblijvers" veel succes.

Groetjes,
Anke en Roel
Door: Stef [E-mail] op: 13/04/2004 om 20.40
Bericht:
Paul!
Wél opschieten hoor.....de lengte van deze pagina is al bijna 2350km.
Grapje......Stef
Door: martin eikelboom op: 13/04/2004 om 20.13
Bericht:
Sorry Paul

dat ik een keer Peter gebruikte, uiteraard bedoel ik jou en Peter zie ik het nog niet doen.
Go strong

Martin
Door: martin eikelboom [E-mail] op: 13/04/2004 om 20.10
Bericht:
Paul,

Bewonderding is het eerste wat mij te binnen schiet. Ik heb van meer Klu-ers gehoord dat zij een pelgrimstocht hebben gemaakt. Vooral de afstand dwingt tot respect.

Ik heb het hele verhaal zoals vermeld in de informatie gelezen. Als gelovige met een protestantse visie moet ik je natuurlijk wel waarschuwen voor de aflaat. Probeer onderweg maar na te denken over God en zijn Zoon Jezus Christus. Ik ga er van uit dat jij jouw Bijbeltje (gekregen van GEVO) bij je hebt en het Johannes-evangelie is bij uitstek geschikt voor onderweg.


Peter, ik wens oe gloepends veul sukses en ik hope daj beholden deur mag goan en ankomm'n.

Groet'n uut Heerde,

Martin Eikelboom
Door: antoon en rita [E-mail] op: 13/04/2004 om 19.39
Bericht:
We waren heel blij met jou kennis te maken. Het was een onvergetelijke avond met jou in Eschdorf en we wensen je verder nog een succesvolle en gezonde reis en behouden thuiskomst.
Door: Frans de Moet [E-mail] [homepage] op: 13/04/2004 om 18.39
Bericht:
Paul,
Na een vandaag ontvangen mailtje van Johan Olthof moet de hele WSV op de hoogte zijn van jouw onderneming. Ik neem alvast m'n petje af voor de dappere beslissing om eraan te beginnen.
Ik wens je veel succes op de lange weg die je nog te gaan hebt en zal het verloop van je reis "op de voet" volgen.
Groeten en sterkte voor de moeilijke momenten.

Frans
Door: leon op: 13/04/2004 om 18.36
Bericht:
Hallo Paul!

Hier in Nederland missen we jou allemaal.Maar dat hoeft eigenlijk niet,je hebt het vast naar je zin.Pasen,hier stelde niet zo veel voor.Mischien bij jou wel.veel sucses.

P.S.Hopelijk heb je het erg naar je zin

Groetjes en veel sucses van Leon
Door: Jeannette op: 13/04/2004 om 17.51
Bericht:
Lieve Paul
Alweer een heel stuk afgelegd, fantastisch.
Toon en ik hebben gisteren tijdens een wandeling met de pastor gesproken over jou "wandeling", hij wenst je veel geluk en voorspoed op je weg.
Pasen zit er op. Voor ons een heel gewone pasen, voor jou een om nooit
meer te vergeten.
Groetjes van de Klompen.
Door: miranda hoekman op: 13/04/2004 om 16.54
Bericht:
hoi Paul en Marlis,

Vandaag voor het eerst deze site bezocht en alles gelezen. Al heel wat beleefd en ook al de nodige ontbering geleden. Gelukkig ook warme maaltijden en slaapplek gekregen. Ik vind het knap dat je al zover gelopen hebt in je uppie Paul en je hebt nog een lange weg te gaan ik ben erg benieuwd en zal je reisverhalen volgen. Hou vol!
Veel succes Paul en blijf erin geloven,
Marlis, ik kom binnenkort langs dan bel ik wel even.
Groeten, Miranda
Door: Richard van Kuik [E-mail] op: 13/04/2004 om 16.50
Bericht:
Hallo, Paul
ff een berichtje van respect uit Deurningen
Ik hoor dat het goed gaat met je en dat je boven verwachting en planning vordert
Ik zal de site nog wel in de gaten houden !
Veel sterkte en geluk met de rest van de reis,en dat je veel mooie en leuke personen zult treffen die je helpen in je reis
Greets Richard
Door: olga op: 13/04/2004 om 16.30
Bericht:
oeps foutje:

i.p.v. hadden er ?'s moeten staan!

Groet olga
Door: olga op: 13/04/2004 om 16.27
Bericht:
hoi Paul!

Luxemburg... prachtig land en niet onbelangrijk: lekker bier! Diekirch is goed, maar 1664 is ook erg lekker! Of terwijl: tijd voor een rustdag...

liefs olga
Door: Sr.M.Petra op: 13/04/2004 om 15.54
Bericht:
Hallo Paul,
heute ist es schon eine Woche, seit du bei uns eingekehrt bist und seitdem hast du schon wieder eine ganze Menge erlebt - und vor allem eine Menge Kilometer zurückgelegt. Eine kleine Rechnung ergibt, dass du heute Abend schon mehr als 15% der gesamten Strecke geschafft hast!!! Glückwunsch!
Jeden Abend schaue ich nach, ob und wo du wohlbehalten angekommen bist.
An dieser Stelle grüße ich auch alle, die dich via Internet begleiten, besonders deine Frau!!
Dir alles Gute und viel Freude und Kraft für deinen Weg.
Petra
Door: Arjen Olthof [E-mail] op: 13/04/2004 om 13.29
Bericht:
Een dikke week geleden werd me door Pa (Johan) gevraagd om hem op te halen bij de grens(Buurse, ter heurne) en wel om 8.00 uur zondagochtend. Ik dacht wat een tijd. Ik realiseerde me helemaal niet zo wat eraan de hand was, want ik was druk met mijn eigen dingen. Er naar toe rijdend verwachte ik eigenlijk een groep mensen die gezellig wat aan het drinken waren. Toen ik het restaurant binnen kwam lopen zag ik tot mijn verbazing drie oude mannetjes aan het (niet tot mijn verbazing) bier. En werd me eigenlijk pas duidelijk wat er precies aan de hand was. 2 mannetjes gingen mee terug en een derde ging met een behoorlijk zware rugzak ervandoor...naar Santiago.
Na een emotioneel afscheid tussen de mannetjes, was de kous af voor mij...dacht ik. Na een week van turbulentie voor mij....afspraken met makelaars en hypotheek adviseurs en op het punt een huis te kopen. Begon het eigenlijk goed tot me door te dringen wat er wel niet bij komt kijken om z'on tocht te gaan beginnen en te volbrengen. Er is veel moed en doorzettingsvermogen voor nodig om er aan te beginnen, om er mee door te gaan en om daadwerkelijk te finishen. Voor het lezen van het reisverslag dacht ik, dat het wel een eenzame reis zou zijn. En dat is het natuurlijk ook, alleen de spontaniteit van de mensen die wat voor je willen doen zonder je te kennen is natuurlijk werelds.

Petje af Paul, mijn respect heb je!

Arjen
Door: Johan Olthof op: 13/04/2004 om 09.45
Bericht:
Paul, ik was een paar dagen niet in de gelegenheid om je te volgen, dus had ik vanochtend heel wat te lezen.
De vervelende ervaring met de pastoor in Erkelenz was tot nog toe gelukkig eenmalig.
Aan de reactie van de concierge was overigens te zien wie de werkelijke christen was.
Het doet mij enorm veel plezier, dat je al zo ver gevorderd bent.
Een rustdag heb je nog niet genomen, maar jij hebt genoeg ervaring om goed naar je lichaam te luisteren.
Ik wens je nog veel sterkte, vooral nu het flink omhoog gaat, maar ook dat zul jij wel overwinnen.
Ook veel sterkte voor Marlies, want behalve dat ze je mist, moet ze je toch ook door je mindere dagen heen helpen en zal ongetwijfeld met je mee lijden.
Groeten, Johan
Door: Gert [E-mail] op: 12/04/2004 om 22.49
Bericht:
Ha die Paul,

alweer meer dan 300 kilometer gelopen!
En "still going strong". Er wordt flink met je meegeleeft aan deze en aan jou kant merk ik wel. Hoe is het nu met je blaar?
Wij hebben het Paasfeest in onze kapel op de vliegbasis alweer met velen gevierd. Het was een prima samenkomst al zeg ik het zelf. Morgen wordt de kpl Morgan vd Wall Arnemann gecremeerd.
Hij overleed vanwege een afschuwelijk verkeersongeval. De vliegbasis leeft bijzonder met zijn familie mee. Het kan zijn dat jij hem nog gekend hebt.
Ik wens je weer alle goeds en veel kracht!
H. Groeten van Gert.
Door: Rob, Jacqueline, Lieske & Emil [E-mail] op: 12/04/2004 om 22.35
Bericht:
Hoi Paul, Marlis en dierbaren,

zijn we een paar dagen weggeweest, hebben we weer heel wat bij te lezen!!!

Fijn dat het zo goed gaat, Paul. Dit is niet zomaar een onderneming, het doet veel met jou, maar niet alléén met jou. Dat blijkt ook wel uit alle reacties.

Die Schwester Petra lijkt ons een schatje.

Vannacht dus een kleuterschool. Ik zou het springkussen kiezen.

Welterusten!!!!

Rob, Jacqueline. Lieske & Emil.
Door: petra (ueber muetzenich) op: 12/04/2004 om 17.24
Bericht:
Pilgernde sind wir Jakobus, Apostel, Santiago:
“... bis ans Ende der Welt“:
Jesus hat uns auf den Weg geschickt,
er sucht geschickte Leute für die Menschen.
Mit einer großen Ohr-Muschel,
die hinhören kann,
mit der herzlichen Frische von geschöpftem Wasser,
mit einer gesunden Mitte,
wo alle Linien zusammenlaufen,
mit dem Gefühl für die Zerbrechlichkeit alles Irdischen,
mit dem Mut, sich als Christ offen auszuweisen,
mit der Bereitschaft zum Aufbruch aus festen Verhältnissen
zu neuen Horizonten, Sichten, Menschen und in Seine ewige Zukunft.
Lieber Paul,

diesen Text fand ich rein zufällig nach deinem Aufbruch – und ich bin froh, ihn dir nach Mützenich schicken zu können. Ich hoffe, heute hat wieder alles gut geklappt und im Geiste bin ich auch bei Robert und Resi.
Dir und euch eine gute Zeit
Petra
Door: Selma [E-mail] op: 12/04/2004 om 10.28
Bericht:
hoi Paul,

Theo Bakker, zijn vrouw is mijn gezinshulp (Olga), weet je dat ook weer!!
Fijne dag en tot morgen,

Groet Selma.
Door: Tonnie [E-mail] op: 12/04/2004 om 00.13
Bericht:
Hoi Paul,

So far, so good.....

Maar eehh..... het wordt nu toch wel eens tijd om een rustdag in te lassen

Ik heb me mooi wat te doen gemaakt met die website ........maar ik doe het met veel plezier.

Marlis, keep up the good work!

Ik ben nu al trots op jullie!

Groeten , Tonnie
Door: Robert und Resi op: 11/04/2004 om 22.25
Bericht:
Hallo, Paul, auch wir wünschen Dir ein gesegnetes Osterfest, das Du wohl in diesem Jahr einmalig erlebst. Wir hoffen, dass es Dir gut geht und wünschen Dir alles Liebe und Gute. Der Auferstandene möge Dich auf Deinem Weg begleiten das wünschen Dir von ganzem Herzen Robert und Resi aus Mützenich.
Door: Henk wijnen [E-mail] op: 11/04/2004 om 22.13
Bericht:
Hallo paul,
vandaag van je site gehoord ,zit goed in elkaar,ik wens je veel succes met de tocht .
gegroet Henk Wijnen
Door: theo bakker op: 11/04/2004 om 16.26
Bericht:
Als het even kan bekijk ik de site,zomaar
een toeschouwer.
Door: Selma [E-mail] op: 11/04/2004 om 15.57
Bericht:
Hoi Paul,

Daar ben ik weer, Marlis is bij Olga vandaag, ga ik morgen naartoe. Geweldig dat je al paar maal warm bedje hebt gevoeld!! Veel sterkte en fijn Paasfeest.

Groetjes Selma.
Door: Ria en Johan op: 11/04/2004 om 14.04
Bericht:
Hallo Paul , Wij wensen jou en Marlis een
Zalig PASEN. Natuurlijk ook je kinderen met aanhang.
Vanzelf sprekend ook je FAN club.
Paul veel sterkte onderweg naar je doel.
Ria en Johan.

Door: johan buytenhek op: 11/04/2004 om 13.08
Bericht:
Hoi Paul
daar zijn we weer Ik volg je verrichtingen met grote belangstelling en heb onwijs veel bewondering voor je.
Ik lees dat je toch nog redelijke slaapplaatsen kan vinden dat is hartstikke fijn,je schiet lekker op, twee dagen voor op schema Je gaat dadelijk het centraal massief in nou dan wens ik je veel sterkte daar en hou je taai.
gr. Johan
Door: Heinz Wanders [E-mail] op: 11/04/2004 om 11.22
Bericht:
Beste Paul,

Vrijdag, 9 april, hadden we een bestuursvergadering van de WSV-KLu. We hebben natuurlijk over je gesproken en een glas (nou ja, één glas?) op je prestatie en je tocht geheven. Ik volg je vorderingen nauwlettend op de website en ben vol bewondering, Wies trouwens toch wel. We wensen je een succesvolle bedevaart en hopen je in gezondheid voor de Vierdaagse weer terug te zien. Misschien is de vierdaagse wel een wandeling die je helpt om een beetje " af te trainen". Je moet dan alleen niet verbaasd zijn als we je in de toekomst "Sint Paul" gaan noemen.
Hartelijke groeten, veel succes en mooie ervaringen,

Heinz en Wies
Door: tom en sabine [E-mail] op: 10/04/2004 om 23.10
Bericht:
beste,paul je bent nu al bijna een hele week onderweg in weer en wind.we vinden het ontzettig moedig van je om zo'n grote stap te zetten en we hopen ook dat het weer ook een beetje meezit. je hebt al heel wat kilometers afgelegd maar je moet er ook nog wel een paar afleggen we wensen je verder een goede reis en een fijne pasen toegewenst ook marlis en de kids en we blijven op de hoogte van de gebeurtenissen die je meemaakt onderweg groeten de overburen Tom en Sabine
Door: toon [E-mail] op: 10/04/2004 om 22.23
Bericht:
Beste Paul,

We sluiten ons helemaal aan bij zr, Petra en wensen je goede Pasen toe !

Jeannette, Toon en de kinderen
Door: Sr.M.Petra op: 10/04/2004 om 19.52
Bericht:
Lieber Paul,

erstmal herzlichen Glückwunsch, dass du schon wieder ein Stück näher zu deinem Ziel bist. Und dann wünsche ich dir von ganzem Herzen ein frohes Osterfest. Du wirst es in diesem Jahr in besonderer Weise feiern. Beim Denken an dich fiel mir ein Wort ein, das mich vor vielen Jahren in einer Predigt getroffen hat: "Nur, wenn wir uns immer wieder auf den Weg machen, bleibt unser Leben in Bewegung." Ich will dir jetzt keine Predigt halten, aber du wirst deine eigenen Erfahrungen mit der Bewegung machen. Nach Ostern gerieten die Jünger Jesu mächtig in Bewegung, ie waren nur noch unterwegs, um die Botschaft "jesus lebt" weiterzusagen. Du bist im Jahr 2004 nun einer von ihnen im besonderen Sinn, denn du durchquerst etliche Länder.
So, genug jetzt. Ich wünsch dir, dass du wieder nette Menschen triffst, die dich aufnehmen.
Liebe Grüße
Petra
Door: ben en els [E-mail] op: 10/04/2004 om 19.41
Bericht:
Beste Paul,

Tot zover gaat het wonderlijk goed en je zult wel als een halve heilige terugkomen met al die visites aan de pastoors. Hopelijk denk je ook aan ons gewone mensen. Sterkte en tot de volgende keer,
je kleine broertje ben.
Hoi Paul Ook van mij even een paar woordjes. fantastisch zoals het tot nog toe met je gaat. Denk vaak aan je De steen die ik voor je had zit in mijn zak misschien dat dat ook wel goed is. Wens je heel goede Paasdagen en veel warme maaltijden onderweg. Groetjes Els.
Door: Marion [E-mail] op: 10/04/2004 om 17.14
Bericht:
Lieve Paul!
Jij denkt zeker dat dat allemaal aan je zelf ligt dat het allemaal zo goed gaat.
Nou...mooi niet. Ik loop de hele tijd al met je mee en op de momenten dat het fout dreigt te gaan stuur ik je zonder dat je het merkt bij...Haha!!
Liefs en hou je taai.
Marion
Door: Frank Oenen [E-mail] op: 09/04/2004 om 22.39
Bericht:
Hoi Paul,

Ik vind het erg leuk om te lezen dat je met je voettocht nu al zoveel mee maakt.
Het moet fantastisch zijn om mee te maken dat sommige mensen zoveel met je mee leven. En dan te bedenken dat dit nog maar het begin is van een reis waarvan je nooit weet hoe de volgende dag er uit zal gaan zien. Ik leef in ieder geval met je mee. Koos en ik hebben afgelopen donderdag na de 4 daagse training nog gepraat over jou tocht. En hij vertelde mij hoe hij jou had "uitgezwaaid". Ik vind het interessant om je tocht te blijven volgen en wil je erg veel sterkte en plezier toewensen.

Fijne Paasdagen toegewenst !!!
Door: ton tini borghuis op: 09/04/2004 om 19.33
Bericht:
hoi paul
wij willen jou heel veel succes wensen met je verdere tocht en hopen dat je nog veel plezierigeovernachtingen meemaakt we blijven je volgen groetjes ton en tini borghuis.
Door: Frans van Oers [E-mail] op: 09/04/2004 om 15.36
Bericht:
He Paulus,

Vanaf het bedrijfsbureau mechanica van de Vliegbasis Twenthe wensen wij jouw een veilige en voorspoedige trip naar het Spaanse land.
Ik hoop voor je dat het weer iets beter wordt Paul maar dat ziet er nog niet naar uit, ach je hebt al voor hetere vuren gestaan dus wat maakt het uit.
Paul nogmaals succes en ik mail nog wel een keer

Groetjes,

Frans van Oers

Door: Selma op: 09/04/2004 om 12.02
Bericht:
Hoi Paul,

Alweer een dag verder, gister Marlis even gebeld, thuis ook alles goed gelukkig. Wat fijn dat de Schwester alvast slaapplaatsjes heeft geregeld voor je!! Veel sterkte vandaag. Leuk van die paaseieren.

Groet Selma.
Door: Sr.M.Petra op: 09/04/2004 om 09.22
Bericht:
Hallo Paul!

Es ist einfach super, wie du das alles machst. Mit meinem Gebet begleite ich dich. Da bisher ja ales nach Plan geht, wirst du heute Abend bei Robert und Resi sein.
Ich freue mich schon für dich.
Tschüss. Mach's gut!

Door: Joost Kuipers op: 09/04/2004 om 08.46
Bericht:
Paul,

Mooi te horen dat het goed gaat. Hou vol en maak er een mooie reis van. We houden je via deze site in de gaten.

Groet,
Joost Kuipers
Staf Voorlichting
Vliegbasis Twenthe
Door: Gert [E-mail] op: 09/04/2004 om 07.22
Bericht:
Paul,

geweldig hoe je het doet tot zover.
Ik begrijp wel dat je natte schoenen hebt wat natuurlijk waardeloos loopt.
Ga zo door. Opvallend is die eerste overnachting in de Jacobuskirche. Zoals je merkt loopt er wel Een met je mee.
Ik probeer vanaf nu zo goed mogelijk
je middels internet ook te volgen. Heb het momenteel razend druk.
Prachtige reacties die je veel zullen doen. Tot de volgende keer en veel vreugde/sterkte bij het lopen.

Gert
Door: Jeannette op: 08/04/2004 om 22.55
Bericht:
Lieve Paul,
Zo te lezen gaat het goed met je. Alle mensen die ik over je reis informeer, zijn allen verbaasd en vol bewondering. Ik ben blij dat het vinden van een slaapplaats meevalt. Fantastisch dat je al op je schema vooruit loopt,stap voor stap.

PS PSV heeft gelijk gespeeld tegen New Castle [1-1]
Door: Jonna en Jeroen [E-mail] op: 08/04/2004 om 22.23
Bericht:
Hoi Paul!

Heel veel succes met deze enorme uitdaging! We zullen de komende tijd vaak een berichtje voor je achterlaten op deze site om je op de moeilijke momenten een hart onder de riem te steken!
We zullen duimen voor mooi wandelweer en tot de volgende keer!

Groetjes Jonna en Jeroen

Door: Marco Knol [E-mail] op: 08/04/2004 om 21.01
Bericht:
Hallo Paul,

Heel veel succes en plezier met het lopen van deze zware tocht.

Petje af!! (en rits dicht..)

Veel sterkte,

Marco Knol (schilders)
Door: johan buytenhek [E-mail] op: 08/04/2004 om 20.37
Bericht:
Beste paul
Ik heb regelmatig aan je gedacht afgelopen dagen wat een uitdaging ik bewonder je daar enorm om en wat mooi dat je zoveel vrienden heb die met je mee leven op deze in mijn ogen toch zeer zware tocht ik hoop van ganser harte dat je hem volbreng zo dat we dadelijk tijdens onze vierdaagse we weer spannende verhalen van je mogen horen
over je belevenissen maar wat een kl. weer he die aal heeft weinig vrienden hier boven toch nou paul veel succes en t
oi toi toi we denken aan je
Johan en Esther
Door: Riet Schouten op: 08/04/2004 om 19.23
Bericht:
Hoi Paul,
Héééél bijzonder om dit allemaal te lezen,wij kregen deze site door van onze "oude"
buren : Rob en Jacqueline . Ook namens ons heel veel kracht toegewenst en een behouden terugkeer.
Hartelijke groeten Riet Schouten en Wim Flink uit Dordrecht
Door: toon [E-mail] op: 08/04/2004 om 19.07
Bericht:
Hoi Paul,

Regen, regen, regen. Laat je niet ontmoedigen. Misschien dat de studiepunten die Maarten ff gehaald heeft je opvrolijken en natuurlijk de gedachte dat je straks in Frankrijk gewoon in T-shirt en korte broek loopt.

Toon
Door: sm smit [E-mail] op: 08/04/2004 om 11.27
Bericht:
Lieve Paul,

Fijn jouw eigen verslag te lezen, ik begrijp dat al onze steun jou goed doet!! Sliep het goed op de keukentafel?
Hoop dat het weer vandaag wat beter is, heel veel sterkte vandaag, liefs Selma.
Door: Maarten [E-mail] op: 07/04/2004 om 23.15
Bericht:
Hey paps!
Ik beloof je, er zal je de komende 3 maanden geen slecht nieuws bereiken.. maar daarna! ..
heb vandaag (wederom) een tentamen gehaald! dus weer 3 studiepuntjes erbij.. ik dacht dat vind je vast wel ff leuk om te horen!
potverdrie wat een weer he?! das nie wat.. maar ja, je kent het gezegde: na regen.... dus hou de moed er nog ff in (ik zorg nog wel ff voor mams.. maak je daar maar niet druk om), je gaat immers steeds verder naar het mooie weer!
PS. ik ben nog steeds bij mams... moet ze maar niet zo lekker koken, toch?
heel veel suc6 nog en dikke knuf/stoot op je buik (dan heb je er nog 2 tegoed ) je jongste!
Door: Rob, Jacqueline, Lieske & Emil [E-mail] op: 07/04/2004 om 22.26
Bericht:
Hoi Paul,

Wat een bijzondere onderneming.
Wij vinden het fijn dat we er zaterdagnacht onder jullie carport nog even bij mochten zijn (met slaap in de ogen...). Wat een mooi, oprecht moment.

Heel bijzonder ook om de verslagen van jou en Marlis te lezen. Wat een ontmoetingen allemaal, met Schwesters en Paters en Russische conciërges.

Slapen op een keukentafel: ach, je ligt droog - en wie van ons kan zeggen zoiets ooit te hebben meegemaakt?

Die Tonnie is toch maar een beste buur voor jullie om zo'n website te maken.

Paul: het beste voor morgen en alle komende dagen. We komen nog wel eens terug.

(Wie moet nou onze Otto schoonmaken met de hogedrukspuit....?)

groetjes, je overburen Rob en Jacqueline.
Door: jolien [E-mail] op: 07/04/2004 om 22.18
Bericht:
hai paul!
ik hoop dat het goed gaat met je reis. het is jammer dat je zulk slecht weer hebt ik denk weleens: waar zal hij nu zitten? en ondetussen zit ik gewoon op school. het is best gek, eigelijk. maar ik hoop dat het verder goed gaat en voor het geval je het wil weten: ik heb geen vriend misschien als je terugbent haha...!!
liefs jolien
Door: Hanny Mentink [E-mail] op: 07/04/2004 om 19.20
Bericht:
Hoi Paul,

Het is leuk om het reisverslag van jou te lezen. Elke dag kijken we er weer naar. Vervelend dat je zulk slecht weer hebt, maar gelukkig ga je de goede kant op en wordt het weer langzaam beter. We lezen dat je hele lieve mensen bent tegen gekomen en dat je nog steeds goed onderdak heb gehad. Veel loop plezier en laat die ene blaar je pret niet drukken. Toi toi toi. Hanny
Door: Sr.M.Petra op: 07/04/2004 om 17.59
Bericht:
Lieber Paul,

solltest du heute Abend wieder die Möglichkeit haben, ins Internet zu kommen, so sollst du lesen, dass wir drei heute sehr oft an dich gedacht haben. Bei dem vielen Regen sagte immer wieder eine von uns besorgt "Wie mag es ihm gehen?"
Ich hoffe, du bist gut in Erkelenz angekommen und hast ein festes Dach über dem Kopf und die Möglichkeit, deine Sachen zu trocknen.
Heute Abend schau ich nochmal nach, was deine Frau schreibt bzw. was du über deine Frau weitergegeben hast.
Tschüss
Sr.M.Petra
Door: Stef Klomp [E-mail] op: 07/04/2004 om 13.37
Bericht:
Paul!
Tot nu toe heb je je aardig kunnen redden in het Duits. Je nadert met rasse schreden de Franse grens!. Hoe staat het eigenlijk met je Frans?
Grapje!! Stef
Door: Ria &Johan op: 07/04/2004 om 13.33
Bericht:

Hallo Paul.

Ook wij willen je van harte gelukwensen
met de weg die je nog te gaan hebt!

Veel strerkte Johan en Ria!

Door: olga [E-mail] op: 07/04/2004 om 13.27
Bericht:
hoi paul,

Ik ben heel benieuwd of je het vandaag echt wat rustiger aan gaat doen... Goed te horen dat je aleweer een slaapplek hebt voor morgen, hopen dat je vannacht ook in een warm bedje mag slapen! Hier ziet het buiten grijs, maar ik hoop dat bij jou het zonnetje schijnt!!!
Knuf van Bas.

Liefs olga
Door: Tonnie Mentink [E-mail] op: 07/04/2004 om 12.21
Bericht:
Hé Paul,

Het is prettig om te lezen dat het goed met je gaat en dat je overal zo goed wordt opgevangen. Wel uitkijken dat je niet té verwend wordt

Vanaf vandaag is jou site ook te bereiken via www.paulwieringplein.nl
Het duurt ongeveer 72 uur voordat iedereen deze link kan gebruiken.

Wij wensen jou de komende dagen veel succes, goed weer en weinig blaren.

Groeten, de noabers
Door: Selma op: 07/04/2004 om 12.12
Bericht:
Paul,

Geweldig dat het zo goed gaat en dat je overal zo liefdevol opgevangen wordt!!

Liefs Selma.
Door: Sr.M.Petra [E-mail] op: 07/04/2004 om 09.37
Bericht:
Gruß von Paul!

Er ist um 8.15 Uhr weitergezogen mit dem Ziel Erkelenz. Ich habe ihn noch bis zur Stadtgrenze begleitet.
Es war richtig schön mit ihm; ihm zuzuhören...
gestern Nachmittag kam er bei uns an. Ich war sehr froh, einem Pilger Herberge bieten zu können, weil ich selbst schon so oft Gastfreundschaft erfahren habe. Es ist immer ein Geben und Nehmen. Und es macht froh. Ich selbst war vor 5 Jahren mit dem Fahrrad in Santiago; meine beiden Begleiter - Resi und Robert - aus Monschau wissen schon Bescheid, Paul kann am Freitag bei ihnen ankommen. Viele Erinnerungen wurden wieder lebendig.
Danke Paul, dass du hier warst. Ich wünsche dir Gottes Segen - und nicht zu viele Blasen. Bis später.
Viele Grüße auch von meinen beiden Mitschwestern!
Viele Grüße auch an deine Frau!
Sr.M.Petra
Door: Cindy en Graziella op: 07/04/2004 om 09.27
Bericht:
Hoi

Wij wensen je heel veel succes en vinden je heel erg dapper, en hopen dat het weer gauw beter wordt. Wij passen goed op Marlis op het werk. Ze houdt zich prima en is heel trots op je!

groetjes vanaf de Hogeschool
Door: toon [E-mail] op: 06/04/2004 om 20.06
Bericht:
Paul,

Ik moet overdag eigenlijk best veel aan je denken en ik hoop dat het slechte weer geen al te slechte begeleider is.
Fantastisch dat je overal zo goed wordt opgevangen. Dat geeft goede moed !

Hou je haaks,

Toon
Door: leon klomp [E-mail] op: 06/04/2004 om 19.02
Bericht:
Hoi paul

Ik hoop dat je het leuk hebt in........
Heb je al blaren?Vast wel!Heb je nog wat beleefd?Ik wens je trouwens heel heel heel veel sucses.Groetjes leon

P.S.Hou je taai!!!!!!!
Door: Marjan en Hans op: 06/04/2004 om 18.29
Bericht:
Hallo Paul, als je morgen van alle nonnetjes in Mariaheim ook een knuffel krijgt, ben je sowieso niet zo vroeg op pad! Maar goed dat je voorligt op je schema! Jammer trouwens dat het zo regent! Hopelijk wordt het de komende dagen iets beter. Groetjes van ons.
Hai Marlis, fijn dat je elke keer verslag doet van Pauls vorderingen! We kijken elke avond even of er nieuws is. Groetjes!
Door: Piet vd Does [E-mail] op: 06/04/2004 om 12.30
Bericht:
Hi Paul , ik ben een vriend van Selma en hoorde van je stoutmoedige w.tochtnaar SdeC.
Heel veel sterkte gewenst en hou de moed er maar in met veel mooi wandlweer lukt dat best,
groetjes
Door: Selma [E-mail] op: 06/04/2004 om 10.27
Bericht:
hoi Paul,

Fijn dat je zomaar steeds in kerken kan slapen, wist je dat van te voren? Hoop dat de weergoden je vandaag genadiger zijn dan gister. Sterkte vandaag,

Groetjes Selma.
Door: olga [E-mail] op: 06/04/2004 om 09.06
Bericht:
hoi paul,

Hoe was de griek gisteren?
Hopelijk heb je vandaag beter weer dan gisteren!

Liefs olga
Door: Ronald op: 05/04/2004 om 20.21
Bericht:
Hoi Paul en Marlis,

Veel succes bij deze uitdaging!

Groeten,

Ronald
Door: Jorden [E-mail] op: 05/04/2004 om 19.17
Bericht:
Hallo Paul,

We willen jou veel plezier en sterkte toewensen de komende tijd en we hopen dat je heel weer terug komt.
Leuk idee deze website, we zullen deze site vaak bezoeken om je belevenissen te volgen.

Groetjes Jorden & Anouk
Door: ben wiering op: 05/04/2004 om 13.38
Bericht:
Hallo Paul,
De eerste dag 50 kilometer goed zo en gelijk de eerste nacht al in de pastorie en volgens Marlis met wijn. sterkte!!
Els en Ben.
Door: olga [E-mail] op: 05/04/2004 om 13.16
Bericht:
hai paul,

Het was heel goed te horen dat je de eerste dag toch zo "met open armen" bent ontvangen in de pastorie. Dat biedt goede hoop voor de verdere slaapplaatsen! Als ik naar buiten kijk moet ik toch iedere keer even aan je denken, al die regen... hopen dat de zon met je mee trekt! Een hele goede reis en natuurlijk ook van bas!

Liefs olga
Door: Selma [E-mail] op: 05/04/2004 om 12.32
Bericht:
Lieve Paul,

Olga vertelde mij van deze website, heel erg leuk!! Goed vertrek las ik. Vannacht in pastorie geslapen, ook al goed.
Heel veel sterkte en wandelplezier, ook Marlis sterkte. Ik volg je op al je schreden, veel liefs Selma.
Door: koos oosterhuis op: 04/04/2004 om 22.39
Bericht:
Na een jaar van voorbereiding is het dan eindellijk zover en staat het vertrek van Paul naar Santiago de Compastella voor de deur.
Alvorens te vertrekken houdt Paul nog een praatje over het ontstaan van deze tocht.
Na het gebed en de zegen van de aalmoezenier van de vlb. Twenthe is het tijd om afscheid te nemen van familie, vriende ,buren en kennissen waarbij enig nattigheid valt te bespeuren.
Om 04.04 uur is het vertrek daar en gaat Paul, geflankeerd door Johan Olthof en mijzelf, die Paul zullen vergezellen tot de grensovergang bij Buurse op pad en duiken we gezamelijk de donkere nacht in. Ondanks het gebed en de zegen van de aalmoezenier houden we het niet droog en begint het weldra te regenen.
Al pratende over de belevenissen van vroeger gemaakte gezamelijke tochten, komen we langs het Arke stadion, over de Usseler Es, langs het Rutbeek in Buurse. Hier houden we bij een boerenerf omdat het nu toch wel erg hard regent een kleine rustpauze, en genieten van een door Paul meegebracht drankje die ons aangenaam verwarmde.
Na de pauze ging het verder richting de grens. Aangekomen bij de grens besloten wij om bij Ter Huurne voor een laatste kop koffie en gebak aan te leggen.
Eenmaal binnen besloten we toch maar om een meer geestverruimend drankje tot ons te nemen .
Tijden het gesprek over de totaal af te leggen weg zijnde 2350 km (100%) en dat Paul bij aankomst in Vreden reeds 36 km zijnde 1.5% heeft afgelegd besloten we om nog maar een drankje te nemen omdat deze meer procenten bevatte dan de reeds afgelegde weg. Gelach alom.
Nadat we nog wat vast voedsel tot ons namen was ook voor ons het moment daar om afscheid van Paul te nemen en ook hierbij hielden we het niet helemaal droog, maar dat kwam door de harde wind denk ik.
Paul vertrekt daarna richting Vreden en wij keren terug naar Hengelo.
Beste Paul, Johan en ik wensen jou heel veel sterkte, veel wandelplezier en we hopen je over drie maanden gezond en wel terug te zien. Kobus.
Door: Sandy & Rob [E-mail] op: 04/04/2004 om 20.50
Bericht:
Hoi Paul,

De kop is er af, maak er een mooie, leuke tocht van.

We zullen aan je denken.

groetjes, Sandy & Rob
Door: Johan Olthof op: 04/04/2004 om 16.31
Bericht:
Om 02.50 uur loopt mijn wekker, maar ik ben reeds wakker en sta gelijk op.
Wat doe ik in vredesnaam op dit onmogelijke uur uit mijn bed.
Koos oosterhuis en ik gaan als wandelmaten Paul Wiering begeleiden op zijn eerste km's naar Santiago de Compostela.
Een bedevaartsoord in Spanje voor een tocht van bijna 2400 km, die hij nb in zijn eentje gaat volbrengen.
In mijn ogen een bijna onmenselijke opgave, vooral omdat hij dat in zijn eentje doet!!!!!
Op de fiets naar zijn huis, waar in de woonkamer reeds een flink aantal supporters aanwezig zijn.
Naaste familie, buren, vrienden, wandelmaten en kennissen.
Om H03.55 verzoekt Paul ons naar buiten te gaan.
Hij houdt een kort emotioneel praatje, waarbij verschillende mensen het niet droog houden.
Er wordt gebeden en de aalmoezenier van de VlbTw neemt het woord en schenkt hem een Jacobsschelp, dat is het pelgrimspaspoort op zijn verre reis.
Om 04.04 uur vertrekken we met zijn drieën op weg via Enschede naar de grensovergang bij Buurse.
Het weer zit niet mee, het miezert met soms een kort buitje.
We lopen langs de TH, naar de zuidkant van Enschede.
De stemming zit er goed in, er wordt naar elkaar gejend en oude herinneringen passeren de revue.
We steken de Usseleres over en proberen in het donker het "Mauritsbosje" te ontdekken (rustplaats in 1595 tijdens de 80-jarige oorlog van het Staatse Leger onder leiding van Prins Maurits, voor hij optrok om Oldenzaal te bevrijden).
In de verte aan de rechterkant zien we de nieuwe Grolsch brouwerij, een vroege opsteker.
Omstreeks H7.00 proberen we een droge plek te vinden om even een korte pauze te houden, helaas zonder resultaat.
Langs de Rutbeek gaan we, dan maar weer verder.
Na een uur vlak bij Buurse vinden we in een kapschuur een droge plek om even bij te komen.
Na een hartversterkertje van Paul en wat telefoontjes naar achterblijvers en vervoer terug regelen voor Koos en mij gaan we weer op weg, nu naar de grens.
Gelijk begint het weer fors te regenen, volgens ons heeft de aalmoezenier het boven niet helemaal goed geregeld.
Kennelijk wordt het gehoord, want het buitje duurt niet lang.
Na 45 minuten zijn we aan de grens en gaan we voor koffie en gebak naar binnen, even later komt ook mijn zoon Arjen om Koos en mij weer terug te brengen naar Hengelo (O).
Na vijf uur lopen hebben ook wel zin in wat stevigers, dus gaat er gelijk een uitsmijter achteraan.
Om 10.00 uur komt dan het onvermijdelijke afscheid en nemen we ook nu door emoties overmand, afscheid van elkaar.
Paul gaat op weg naar een hopelijk niet te eenzame weg en wij zijn na een half weer terug bij Marlies om nog even na te babbelen.
Paul, Koos en ik wensen je heel veel sterkte en hopen je in goede gezondheid over 3 maanden terug te zien.
Door: Hans en Marjan op: 04/04/2004 om 15.31
Bericht:
Hoi Paul.
Het weer werkte vanmorgen niet echt mee he? Het regende hier behoorlijk. Hopelijk is je tocht ondanks dat toch goed begonnen. Heel veel succes verder. We denken aan je.
Door: ben wiering op: 04/04/2004 om 14.00
Bericht:
Beste Paul,

goede reis en goed weer onderweg
b
Door: toon [E-mail] op: 04/04/2004 om 12.39
Bericht:
Brste Paul,

Alleen je vertrek was al indrukwekkend !
Het is nu 12.30 uur, ben net uit bed en buiten is het mooi weer; prima voor jou.

Het allerbeste voor je lange tocht !

Toon
Door: leonie [E-mail] op: 03/04/2004 om 19.43
Bericht:
Hoi buurman.
Veel geluk met het wandelen.
Ik hoop dat je heel terug komt.
Ik hoop ook dat het je lukt.


XXX-JES je buurmeisje leonie
Door: Marion en Stef [E-mail] op: 03/04/2004 om 14.17
Bericht:
Paul!
Nogmaals namens Marion en mij: Hals und Beinbruch!! Héél véél succes en kom gezond weer thuis. Over dat thuiskomen wordt je tijdens de tocht nog wel geinformeerd. Stef
Door: De Noabers [E-mail] [homepage] op: 02/04/2004 om 16.19
Bericht:

Paul,

Wij wensen jou HEEL VEEL SUCCESS !

Tonnie, Hanny, Bart en Leonie

TriWise ©2004